In luna mai a acestui an, Muzeul de Arta Moderna din San Francisco anunta ca va oferi lui Jony Ive, directorul departamentului de design din cadrul Apple, un premiu pentru intreaga sa cariera. Decernarea premilor oferite de Consiliul pentru Arta Moderna a avut loc astazi in cadrul unui eveniment organizat special pentru a-i recunoaste pe acei designeri creativi care au influentat intr-un anumit mod cultura vizuala.

[pull_quote_center]Ive este cea mai inovativa si influenta figura a generatiei noastre in aria designului industrial – nicio alta minte de designer nu a facut mai multe pentru a transforma modul in care noi vizualizam si distribuim informatia.[/pull_quote_center]

Invitat special al acestui eveniment si acceptand cu bucurie distinctia, Ive a vorbit in cadrul ceremoniei de decernare cu organizatorii evenimentului despre diferite lucruri, comentand si cateva care privesc munca lui la Apple. Unul dintre produsele despre care el a vorbit a fost Apple Watch. Despre acest ceas, Ive sustine ca a fost extrem de dificil de desenat pentru ca este primul smartwatch al Apple si este un produs pe care lumea va trebui sa il poarte. De aceea, el sustine ca Apple Watch a fost mai dificil de conceput chiar si decat iPhone, principala sursa de venituri a Apple.

[pull_quote_center]Desi Apple Watch face atat de multe lucruri, sunt asteptari si implicatii istorice si culturale.[/pull_quote_center]

De asemenea, Ive a mai scos in evidenta dilema dezvoltarii unui produs care ar fi interpretat in diferite moduri de oameni. El crede ca oamenii trebuie sa se bucure de o oferta mai larga de unde pot sa aleaga produsul care li se potriveste deoarece “numai la inchisoare toti oamenii poarta acelasi lucru”.

La final, trebuie mentionat ca Ive este atat de atent si concentrat asupra designului incat a declarat ca nu stie care sunt cele mai recente rezultate financiare anuntate de compania Apple. Cu toate acestea, el stie ca sunt foarte bune.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.