Apple va comercializa unele iPad Air 2 si iPad mini 3 cu un Apple SIM pentru compatibilitate cu mai multe retele

0
155

Alaturi de noutatile iPad Air 2 si iPad mini 3 pe care Apple ni le-a prezentat si le-am vazut aici, respectiv aici, noile tablete mai includ pe partea de conectivitate o noutate destul de importanta pentru viitorii utilizatori (cel putin pentru cei din cateva tari).

Daca in momentul cumpararii unei versiuni celulare (Wi-Fi + LTE) de iPad, utilizatorul trebuie sa isi aleaga operatorul in reteaua caruia doreste sa isi faca un abonament ori o cartela astfel incat sa se asigure ca tableta lui este compatibila cu reteaua care ii convine, incepand cu iPad Air 2 si iPad mini 3, Apple va include „Apple SIM„. Noua cartela speciala a Apple va fi comercializata de catre Apple impreuna cu unitatile iPad Air si iPad mini cu ecran Retina din SUA si Marea Britanie oferind utilizatorilor posibilitatea de a folosi tabletele in orice retea doresc. Partea buna a unui astfel de SIM pentru iPad este ca el permite utilizatorilor sa opteze pentru planuri de scurta durata, deci sa aibă mereu acces la Internet prin cea mai accesibila si convenabila retea. Si cum iPad nu sunt blocate, utilizatorii care calatoresc din Marea Britanie in SUA si invers pot folosi Apple SIM pentru a se conecta la Internet din reteaua unui operator selectat.ipad air 2

Practic, vorbim despre un SIM extrem de util in timpul calatoriilor facute de utilizatori si ar fi grozav ca Apple sa extinda disponibilitatea acestei cartele in si mai multe tari.

Momentan in Romania cartela nu va fi disponibila, insa s-ar putea sa existe o problema pentru cei care cumpara tabletele la mana a doua ori le importa direct din SUA si Marea Britanie. Cum SIM-ul Apple ar putea sa fie integrat in tableta, deci imposibil de eliminat, modelele celulare de iPad Air 2 si iPad mini 3 nu vor putea fi folosite si in Romania intrucat SIM-ul respectiv nu cunoaste retelele operatorilor nostri sau din oricare alta tara (in afara de SUA si Marea Britanie, desigur).

- Reclamă -