In pofida pretului mare care le claseaza intr-o categorie de computere greu accesibile pentru publicul larg, Mac-urile inregistreaza vanzari trimestriale si anuale tot mai mari. Un bun exemplu este trimestrul fiscal incheiat la 30 septembrie, in care Apple a reusit sa vanda nu mai putin de 5,5 milioane de Mac-uri.

Cifra a fost anuntata de catre Apple in cadrul comunicatului de presa emis aseara pentru a prezenta realizarile fiscale de pe trimestrul fiscal 3 al anului 2014. Partea interesanta este ca cele 5,5 milioane de Mac-uri vandute inseamna stabilirea unui nou record de vanzari trimestriale, chiar daca trimestrul 3 nu este cel mai bun din an.

Cu aceste vanzari, gama Mac a reusit sa aduca Apple venituri de 6,6 miliarde de dolari doar in acest trimestru fiscal. Cresterea anuala a vanzarilor de Mac este, asadar, de 1,1 milioane de unitati sau 21% in conditiile in care anul trecut aducea companiei americane un total de 5,5 milioane de Mac-uri vandute.

In anul fiscal 2014 (care la americani s-a incheiat la 30 septembrie), Apple a vandut un numar total de 19 milioane de Mac-uri, o buna parte dintre aceste vanzari fiind inregistrate de laptopuri: MacBook Pro si MacBook Air.

Pana in momentul de fata, Apple si-a actualizat aproape toata gama de Mac-uri, lansand in vara MacBook Air 2014 si MacBook Pro cu ecran Retina 2014, precum si, acum, iMac cu ecran Retina 5K si Mac mini 2014. Pentru aproape fiecare dintre aceste produse actualizate, Apple a scazut pretul modelelor de baza, facandu-le mai accesibile pentru toata lumea. Singurul produs ramas neactualizat este Mac Pro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.