Adobe lanseaza o suita de noi aplicatii si actualizari majore pentru versiunile iOS ale Photoshop, Illustrator sau Lightroom

0
213

Adobe, compania care a adus lumii unele dintre cele mai bune programe de editare a imaginilor pentru computere si, mai nou, pentru tablete si telefoane, a organizat in cursul noptii trecute conferinta MAX in cadrul careia a anuntat noi aplicatii pentru iOS, dar si actualizari majore pentru o buna parte dintre cele existente deja pe App Store. Totodata, serviciile Creative Cloud au primit imbunatatiri majore, iar un SDK Creative a fost lansat pentru a permite dezvoltatorilor sa creeze aplicatii pentru mobil conectate la suita Creative Cloud.adobe-brush

Construite pe temeliile aplicatiei Adobe Kuler care permitea utilizatorilor sa creeze palete de culori folosind orice poza si care a fost rebranduita in Adobe Color CC, doua noi aplicatii „Capture” si-au facut aparitia pe App Store: Adobe Brush CC, care transforma diverse imagini in pensulce ce pot fi folosite ulterior in aplicatiile Photoshop si Illustrator, si Adobe Shape CC, care transforma in mod automat pozele cu contrast inalt ale obiectelor in vectori pe care ii poti folosi in Illustrator.

Alaturi de noile aplicatii Capture, Adobe a mai prezentat o noua versiune a aplicatiei Adobe Photoshop Mix. In primul rand, actualizarea transforma aplicatia care reproduce cel mai bine versiunea pentru desktop a Photoshop intr-o aplicatie universala pentru dispozitivele iPhone si iPad. De asemenea, Photoshop Mix ofera acum o compatibilitate mai stransa cu versiunea pentru desktop a programului de editare foto. Photoshop Sketch (fosta Adobe Sketch) a primit si ea o actualizare majora care ofera o mai buna integrare cu Photoshop si Illustrator prin intermediul platformei CC. Photoshop Sketch, asa cum ii spune si denumirea, ofera utilizatorilor posibilitatea de a desena cu mana libera pe ecranul dispozitivelor cu iOS sau folosind un stylus compatibil.

adobe_premiere_clip

Adobe Lightroom pentru iOS permite acum utilizatorilor selectati sa lase comentarii la pozele partajate prin intermediul interfetei web a Lightroom, este tradusa in mai multe limbi, si ofera posibilitatea de a sincroniza informatia GPS de pe iPhone cu versiunea pentru desktop a Lightroom astfel incat sa obtii o geolocalizare a fotografiilor tale. Adobe Illustrator Line permite acum utilizatorilor sa foloseasca Creative Cloud Market pentru a obtine continut si include noi instrumente inteligente de gestionare si construire a liniilor. Adobe Illustrator Draw ofera functii creative pentru distribuirea formelor pe masura ce sunt desenate, plus posibilitatea de a trimite schitele catre Illustrator CC.

Ultima, dar nu cea din urma, Adobe Premiere Clip a fost si ea actualizata, permitand utilizatorilor sa editeze clipurile video capturate cu iPhone sau iPad direct de pe dispozitiv ori sa le trimita catre versiunea completa Premiere Pro CC pentru a obtine instrumente mai avansate de editare.

Toate aplicatiile actualizate pentru iOS necesita cont gratuit de membru in cadrul serviciului Adobe Creative Cloud. Cu toate acestea, versiunile pentru desktop ale aplicatiilor suitei de productivitate a Adobe necesita abonamente ce raman la fel de scumpe precum in trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.