Tim Cook vorbeste din nou despre intimitatea utilizatorilor intr-un interviu

0
72

Asteptata parte a doua a unui interviu cu directorul general al Apple, Tim Cook, in cadrul emisiunii Charlie Rose urmeaza sa fie difuzata in cateva ore, insa pana atunci noi avem ocazia de a afla cateva dintre cele discutate. In aceasta parte, Cook se axeaza pe valorile personale ale sale, gandurile companiei sale despre intimitatea utilizatorilor si forta motrice din spatele Apple.

Cat se poate de importante sunt declaratiile lui Tim Cook in legatura cu viziunea Apple despre intimitate. Directorul general al gigantului din California sustine ca firma sa incearca sa coleteze cat mai putine date despre utilizatorii sai cu putinta. De asemenea, el declara ca oamenii „au dreptul la intimitate”  si de aceea ei nu citesc e-mailurile sau mesajele si nici nu pot furniza institutiilor guvernamentale aceste date deoarece sunt criptate si nu au o cheie „secreta” pentru a le decripta. Cu alte cuvinte, Cook neaga orice fel de usi secrete in interiorul software-ului Apple, contrazicand deci spusele unui expert in securitate.

Vorbind despre valorile sale personale, Tim Cook crede in tratarea tuturor oamenilor cu demnitate indiferent de culoare, sex, religie, sau orientarea lor sexuala. De asemenea, tot la fel de scurt, omul care se afla la conducerea companiei americane a vorbit incateva propozitii despre forta motrice din spatele Apple, declarand ca obiectivul companiei este de a imbogati vietile oamenilor si schimba lumea, nu de a deveni cea mai mare companiei. Tocmai de aceea, considera Cook, Apple are acest succes spre deosebire de alte companii care nu pot vedea mai departe de propria ograda.

In prima parte a interviului lui Charlie Rose cu Tim Cook, acesta a vorbit despre influenta continua pe care Steve Jobs inca o are asupra prodiselor Apple, gandurile companiei in legautra cu Apple TV si decizia de a achizitiona Beats Electronics.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.