Aplicatiile din suitele iLife si iWork vor veni preintslate pe anumite versiuni ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus

0
655

Surprinzator sau nu, Apple a ales sa nu ofere o versiune de 32 GB in cazul iPhone 6 si iPhone 6 Plus facand versiunea de 64 GB mult mai accesibila si atractiva pentru clientii care nu sunt multumiti de cei 16 GB oferiti standard de orice iPhone. Si pentru ca ofera spatiu de stocare mai accesibil pe iPhone, tot Apple s-a gandit sa ni-l si ocupe intr-un fel, asa ca a decis sa preinstaleze un numar mai mare de aplicatii.screen-shot-2014-09-15-at-11-17-23-am

Stim inca de anul trecut ca orice iPhone, iPad sau iPod nou activat ofera utilizatorului posibilitatea de a descarca gratuit fiecare dintre aplicatiile din suitele iWork si iLife create de catre Apple si disponibile pe bani pentru restul lumii. Ei bine, compania americana a decis sa faca pasul urmator si, exact precum pe Mac, sa preinstaleze fiecare dintre aplicatiile suitei iLife si iWork pe versiunile de 64 GB si 128 GB ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus, lasand utilizatorii fara o alta solutie alternativa. Pe versiunea de 16 GB, Apple a decis sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a alege daca doresc sau nu sa instaleze aceste aplicatii – si bine a facut!

apple_free_apps_installAceasta schimbare se arata intr-un document intern trimis de catre Apple angajatiilor din magazinele sale. Acolo este specificat faptul ca aplicatiile oferite gratuit sunt iMovie, GarageBand, Keynote, Pages, Numbers si iTunes U. Observati ca iPhoto, a treia aplicatie din suita iLife, nu este prezenta pe lista si asta deoarece procesul de dezvoltare a ei a incetat odata cu lansarea iOS 8, iar ea nu va mai putea rula pe dispozitivele pe care este instalata deja si nici instalata.

In concluzie, cei care isi cumpara un iPhone cu spatiu de stocare mai mare vor avea cativa GB ocupati din start de cele cateva aplicatii adaugate in mod implicit de catre Apple, dar nu stiu si cat de multumiti vor fi de aceasta schimbare – era mult mai bine pentru noi ca aplicatiile sa fie oferite gratuit pentru descarcare si sa decidem fiecare daca dorim sau nu sa le instalam, dar asa este mai bine pentru Apple care pune in mainile mult mai multor oameni aplicatiile, grozave de altfel, din suitele iLife si iWork.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.