Principalele probleme ale iOS 8: Wi-Fi-ul lent si consumul mare de energie

0
1340

iOS 8 este disponibil deja de o saptamana pentru toti utilizatorii de iPhone, iPad si iPod touch, insa la fel ca si oricare alta noua versiune a iOS, nu este lipsit sau scutit de probleme. Multi dintre utilizatori sustin ca versiunea iOS care introduce tastaturile terte, widget-uri in centrul de notificari, Continuitatea, iCloud Drive si multe altele pe iPhone sau iPad este si cea mai problematica versiune lansata pana acum. iOS 8.0.1 va fi lansat in curand de catre Apple pentru a rezolva unele probleme, insa pana atunci merita sa aruncam un ochi asupra principalelor probleme si a modului in care ele pot fi inlaturate.

Fie pe retelele sociale, fie in alte medii, numerosi utilizatori care au facut actualizarea la iOS 8 au raportat cateva dintre erori, iar cele mai des intalnite, potrivit PCMag sunt cele legate de vitezele mici la conexiunile Wi-Fi si problemele cu autonomia bateriei.

Problemele Wi-Fi ocupa un spatiu destul de larg pe diferite forumuri, multi utilizatori plangandu-se de faptul ca Wi-Fi are o eroare care afecteaza atat iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus sau iPad Air, cat si alte dispozitive iOS anterioare. Deocamdata nu se stie ce cauzeaza problema, insa ea face ca vitezele de incarcare sa fluctueze destul de mult, iar in unele cazuri sa scada pana intr-acolo incat sa ai impresia ca exista o problema de retea. Multi utilizatori, insa, au reusit sa rezolve problemele rerspective prin dezactivarea optiunii Retea Wi-Fi din Configurari>Intimitate>Servicii de localizare>Servicii de sistem (citeste mai multe despre serviciile de localizare ale iOS si cum poti sa le dezactivezi).

O alta problema cu care se confrunta multi este legata de autonomia bateriei. In ultimele zile atat noi, cat si altii am fost asaltati cu intrebari in legatura cu autonomia bateriei. Multi utilizatori s-au speriat dupa actualizarea la iOS 8 ca li s-a stricat dispozitivul din cauza ca autonomia a inregistrat o crestere destul de drastica. Inclusiv eu am sesizat pe toate dispozitivele mele ca autonomia a scazut dupa actualizarea la iOS 8, iar acest lucru este foarte vizibil noaptea cand, desi nu sunt utilizate, bateria scade cu cateva procente importante aparent fara motiv.

In legatura cu autonomia bateriei, poti sa o imbunatatesti si pe iOS 8 urmand tutorialul susmentionat pana cand Apple va veni cu rezolvari care sa faca dispozitivele sa nu mai consume atat de multa energie indiferent de conditiile de utilizare.

Desigur, exista o sumedenie de alte probleme si erori, de la cele legate de inchiderea subita a unor aplicatii in diferite conditii de utilizare si pana la cele legate de tastaturile terte, iar in cazul multora dintre ele solutia este doar asteptarea unei noi versiuni a iOS.

Pentru orice probleme ati intampina in iOS 8, nu ezitati sa le semnalati pe forum pentru a gasi impreuna o cale de rezolvare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.