iPhone 6 si iPhone 6 Plus se pot incarca mult mai rapid cu un adaptor pentru iPad

0
2608

iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu doar ca au baterii cu o capacitate mai mare decat modelele precedente, ceea ce se traduce automat printr-o autonomie mult mai buna, mai ales in cazul modelului cu ecran de 5,5 inch, ci accepta si primirea de curent cu o putere mai mare decat iPhone 5s, de exemplu. Potrivit mai multor consumatori si unor teste facute recent, cele doua noi modele de iPhone se pot incarca mult mai rapid mai ales daca se va folosi un adaptor de alimentare pentru iPad si nu cel inclus de catre Apple in cutie.

Folosind instrumente speciale de masurare a puterii primite si sistemul de informatii al OS X, mai multe persoane au descoperit ca iPhone 6 si 6 Plus au o configuratie de incarcare asemanatoare celei a iPad. Ambele dispozitive iPhone sunt alimentate folosind curent cu o intensitate de 2,1A, la fel ca si tableta, insa accepta si o putere a curentului mai mare. Daca modelele de iPhone precedente acceptau pana la 5W  indiferent de incarcatorul utilizat, noile modele accepta pana la 12W de putere, ceea ce inseamna ca se vor incarca mai rapid daca se vor folosi incarcatoare diferite de cele incluse in cutie.

Configuratie de incarcare iPhone 5s (stanga) vs. configuratia de incarcare a iPhone 6 (dreapta)
Configuratie de incarcare iPhone 5s (stanga) vs. configuratia de incarcare a iPhone 6 (dreapta)

Avand o configuratie de incarcare asemanatoare cu iPad, consumatorii pot folosi cu incredere adaptorul de alimentare al tabletei pentru a-si alimenta si dispozitivele iPhone mult mai rapid decat cu incarcatorul de 5W inclus in cutia dispozitivelor. Potrivit mai multor persoane care au testat deja diferite metode de alimentare, un iPhone 6 Plus (ce are o baterie de 2915 mAh) poate fi incarcat in aproximativ doua ore daca se va folosi un incarcator pentru iPad sau conectorul USB de inalta putere inclus in cele mai recente modele de Mac si in peste 3 ore daca se foloseste incarcatorul pentru iPhone. In cazul iPhone 6 timpii de incarcare completa vor fi mult mai mici data fiind bateria de doar 1860 mAh.

Ceea ce ma surprinde este ca Apple a ales sa ofere cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus aceleasi incarcatoare cu toate ca noile baterii accepta o putere si o intensitate mai mare pentru alimentare decat modelele precedente. Pana cand compania americana va decide sa introduca un incarcator mai puternic in cutia iPhone 6 (poate odata ce va lansa iPhone 6s), consumatorii care au nevoie de timpi de incarcare mai mici vor trebui sa apeleze la adaptorul de alimentare pentru iPad, daca au asa ceva, sau sa isi cumpere unul ori sa foloseasca unul dintre conectorii USB de inalta putere ai computerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.