Foarte multa lume este ingrijorata deoarece peste tot se discuta despre faptul ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus ar fi niste dispozitive cat se poate de fragile care ti se pot indoi sau rupe in buzunar. Totul vine ca urmare a aparitiei unor poze si clipuri video ce ne demonstreaza ca terminalele pot fi indoite chiar si de forta mainilor, insa realitatea nu este nicidecum atat de sumbra precum este prezentata in diferite locuri.

Consumer Reports vine astazi cu rezultatele unui test facut pentru a determina cat de “flexibile” sunt noile telefoane Apple, demonstrandu-ne ca terminalele sunt mult mai rezistente decat s-a sugerat in ultimele zile dar si decat multe alte telefoane competitoare de pe piata. Acestia au supus mai multe terminale la un “test de flexiune in trei puncte”, adica un test in care telefoanele sunt asezate cu doua parti (capetele) pe doua elemente fixe, iar forta este aplicata de un aparat special pe un al treilea punct situat undeva in zona mediana.

Rezultatele releva faptul ca iPhone 6 Plus este mai rezistent decat iPhone 6, desi s-a sustinut exact contrariul. Telefonul Apple cu ecran de 5,5 inch a inceput sa se deformeze la aplicarea unei forte de aproximativ 40 de kilograme. Pentru a desparti carcasa de ecran, a fost necesara aplicarea a aproape 50 de kilograme forta. La iPhone 6 lucrurile stau diferit intrucat terminalul a inceput sa se deformeze la aplicarea a 31 de kilograme forta pentru ca la 45 de kilograme forta carcasa sa i se dezbine.

Alte telefoane cum ar fi HTC One M8, Samsung Galaxy Note 3, LG G3 si iPhone 5 au fost supuse unui test similar, iar rezultatele s-ar putea sa surprinda. HTC One M8 este cel mai fragil, incepand sa se deformeze la aplicarea a 31 de kilograme forta asupra carcasei si sa se dezbine la numai 40 de kilograme forta. LG G3, in schimb a inceput sa se deformeze si dezbine la 58 de kilograme forta, in timp ce iPhone 5 s-a deformat la aceeasi forta si dezbinat la 68 de kilograme forta. Samsung Galaxy Note 3 a fost cel mai rezistent intrucat s-a deformat si dezbinat la 68 de kilograme forta (cu toate ca nu a mai functionat dupa deformare, spre deosebire de celelalte dispozitive).

Concluzia celor de la Consumer Reports este ca toate terminalele sunt rezistente uzului zilnic, niciunul nu este indestructibil, dar nici foarte fragil. Practic, nu ar trebui sa va speriati ca iPhone 6 se va indoi numai uitanu-va atent la el sau tinandu-l in buzunarul din fata, deoarece acest lucru nu se va intampla. In schimb, daca va veti aseza pe terminal, atunci acesta se va putea deforma mai usor (in momentul in care aplici o forta precum cea din testele Consumer Reports sau incerci sa deformezi dispozitivele cu mainile goale, va fi mai simplu sa le indoi deoarece o buna parte dintre carcasele lor nu va sta pe o suprafata solida – ca si cum s-ar intampla daca te-ai aseza pe ele).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.