iPhone 6 si iPhone 6 Plus – telefoanele “mediocre” cu procesor dual-core si 1 GB de RAM – reusesc, asa cum nu era deloc greu de prevazut, sa isi depaseasca principalele smartphone-uri concurente. Nu doar vanzarile inregistrate in primele 3 zile de disponibilitate pe piata au impresionat, ci si cipul A8 creat de catre Apple pentru noile iPhone 6 reuseste sa le ajute sa isi surclaseze principalii competitori in cateva dintre testele de viteza importante.67821

AnandTech, un site tehnologic specializat pe hardware-ul computerelor si al dispozitivelor mobile, a petrecut multe zile pentru a testa viteza noilor terminale iPhone 6 si iPhone 6 Plus, oferindu-ne astazi o imagine destul de detaliata asupra performantelor hardware ale celor doua terminale, dar si comparatii cu iPhone 5s si alte dispozitive cu Android de pe piata.67824

In ceea ce priveste performantele CPU si durata de viata a bateriei, ambele dispozitive iPhone reusesc sa ii impresioneze atat pe cei de la AnandTech, cat si pe cei mai mari fani ai specificatiilor tehnice. Multe dintre teste sunt castigate de aceste doua dispozitive ori ele se claseaza imediat dupa anumiti lideri, iar per total iPhone 6 se claseaza, la general, mai bine decat orice alt dispozitiv cu care a fost comparat. Daca ne optim a durata de viata a bateriei, de exemplu, vom observa cateva lucruri grozave reusite de catre Apple cu iPhone 6. Desi are o baterie de numai 1860 mAh, dispozitivul cu ecran de 4,7 inch obtine rezultate foarte apropriate de dispozitive care au baterii mult mai mari, inclusiv de iPhone 6 Plus a carui baterie are o capacitate de 2910 mAh.

Trecand la performantele GPU, aici doar iPhone 6 reuseste sa impresioneze depasindu-si concurenta. Problemele apar in cazul iPhone 6 Plus, insa, deoarece acest dispozitiv are o rezolutie a ecranului mult mai mare la care trebuie sa fie randate toate elementele de pe ecran din cauza unor probleme ale iOS ce pot fi inlaturate in timp.

Separat de testele detaliate facute de AnandTech, cei de la Geekbench au realizat cateva teste de viteza proprii comparand rezultatele obtinute folosind celebra lor aplicatie cu ceea ce au inregistrat modelele mai vechi de iPhone sau alte dispozitive concurente. In principiu, iPhone 6 si iPhone 6 Plus isi surclaseaza competitia si descendentii in toate testele rulate, singurul test in care ambele sunt depasite fiind cel pe performantele multi-nuclee unde Motorola Moto X castiga la distanta extrem, extrem de mica.

Tot Geekbench 3 releva ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus au un procesor dual core tactat la 1,39 GHz, insa modelul mai mic are 988 MB de RAM, in timp ce cel cu ecran de 5,5 inch are 976 MB. Desigur aceste diferente mici sunt insignifiante in utilizarea zilnica, la fel ca si diferentele din unele teste ale AnandTech (conteaza si sistemul de operare, nu doar hardware-ul).

In concluzie, oricat s-ar zbate unii sa o demonstreze contrariul, Apple a aratat-o pentru a mia oara ca specificatiile tehnice ale unui dispozitiv mobil nu au nicio relevanta in conitiile in care nu evidentiaza performantele reale ale dispozitivelor. Nici testele de viteza nu demonstreaza ca daca diferenta intre un iPhone si un anumie smartphone cu Android este de cateva puncte in plus sau in minus pentru telefonul Apple, in viata reala aceasta va fi atat de mica sau va fi cat se poate de importanta din cauza altor factori. Acelasi lucru se intampla si in cazul “modestei” camere de 8 megapixeli a noilor dispozitive iPhone.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.