iPad Pro este denumirea generica data uneia dintre cele mai asteptate versiuni ale tabletei Apple de pana acum, aceasta urmand a avea un ecran mai mare decat cei 9,7 inch ai iPad Air, de exemplu, dar si functii speciale pentru intreprinderi. Lansarea acestei tablete ar fi programata pentru inceputul anului viitor, insa o publicatie taiwaneza ne prezinta cateva dintre caracteristicile ei.

Continuand o traditie intrerupta odata cu cipul A7, Apple ar putea sa implementeze un cip A8X in viitoarea tableta, scrie publicatia TechNews. La fel ca si ultimele cipuri din seria “AX” a Apple – A5X si A6X – viitorul cip Apple A8X ar putea sa includa imbunatatiri suplimentare pe partea grafica fata de actualul cip A8 inclus in iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

Desi cipul A8 din iPhone 6 ar fi deja pe 6 nuclee, oferind performante grafice remarcabile terminalelor, se pare ca Apple ar fi nevoita sa implementeze un cip chiar mai bun in iPad Pro pentru a sustine o rezolutie foarte mare a ecranului (Retina) de 12,9 inch al tabletei.

Anul trecut, iPad Air si iPad mini cu ecran Retina au fost echipate cu acelasi cip A7, foarte performant atat pe CPU cat si pe GPU, implementat si in iPhone 5s, cu toate ca cipul tabletelor a fost tactat la o frecventa superioara iPhone-ului.

Tot TechNews vine si reitereaza o informatie mai veche potrivit careia iPad Air 2 va avea 2 GB de RAM. Daca in prezent Apple nu a implementat mai mult de 1 GB de RAM in niciun dispozitiv iOS (nu, nici in iPhone 6 sau 6 Plus), viitoarea generatie a iPad-ului de 9,7 inch ar putea sa deschida calea catre dispozitive cu mai multa memorie integrata. iPad mini cu ecran Retina sau iPad mini 3 ar putea, insa, sa vina tot cu 1 GB de RAM ca si modelul precedent.

Daca iPad Pro va fi lansat abia prin 2015, iPad Air 2 urmeaza sa fie lansat undeva in cursul lunii viitoare si sa aibă un design usor reimprospatat, Touch ID si alte imbunatatiri hardware fata de modelul precedent lansat anul trecut.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.