Desi scenariul ne duce cu gandul la o aplicatie de pe App Store a carei dezvoltator a reusit sa o strice, iar acum continua sa publice actualizari pentru a-si indrepta greselile, in realitate vorbim chiar despre iOS si o mare problema a Apple. Dupa ce miercuri gigantul american a lansat iOS 8.0.1 reusind sa faca inutilizabile dispozitivele iPhone 6 si iPhone 6 Plus, in cursul diminetii zilei de vineri compania americana a lansat o noua actualizare pentru sistemul de operare. iOS 8.0.2 este cea mai recenta versiune a sistemului de operare pe care Apple a publicat-o si o ofera gratuit tuturor posesorilor de iPhone (4s sau mai recent), iPad (2 sau mai recent) si iPod touch generatia a 5-a, care pot face actualizarea la iOS 8.

La fel ca si iOS 8.0.1, iOS 8.0.2 aduce numeroase corecturi de probleme si imbunatatiri pentru stabilitate (aceleasi), iar in plus compania americana listeaza, dupa cum veti putea observa in lista de mai jos, si corectarea unei situatii problematice a iOS 8.0.1 care afecta conectivitatea retelei celulare si Touch ID pe dispozitivele iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Noutatile aduse de iOS 8.0.2 recomanda actualizarea tuturor celor care au descarcat si instalat iOS 8 pe propriul terminal.

iOS 8.0.2 – noutati

Potrivit companiei Apple, actualizarea la iOS 8.0.2 contine numeroase corecturi de probleme si imbunatatiri:

  • Corecteaza o problema in iOS 8.0.1 care afecta conectivitatea retelei celulare si Touch ID pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus
  • Corecteaza o problema pentru ca aplicatiile HealthKit sa poata fi acum puse la dispozitie pe App Store
  • Adreseaza o situatie problematica in care tastaturile terte pureau deveni deselectate la introducerea codului de acces de catre un utilizator
  • Corecteaza o problema care impiedica accesarea pozelor din biblioteca foto de catre unele aplicatii
  • Imbunatateste fiabilitatea functionarii “Accesare usoara” (Reachability) pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus
  • Corecteaza o problema care putea cauza utilizarea neasteptata a datelor celulare la receptionarea mesajelor SMS si MMS
  • Imbunatateste compatibilitatea optiunii Cerere de cumparare din functionalitatea Partajare familiala pentru cumpararea de aplicatii
  • Corecteaza o situatie problematica in care soneriile nu erau uneori restaurate din backupurile iCloud
  • Corecteaza o problema care impiedica incarcarea pozelor si a clipurilor video din Safari

Nota: Mai multi utilizatori din Australia sustin ca dupa ce au facut actualizarea la iOS 8.0.2 tot nu pot folosi Touch ID si retelele celulare pe dispozitivele iPhone 6. Problema nu pare sa afecteze romanii.

Actualizarea la iOS 8.0.2 este posibila atat prin sistemul Actualizare software al iOS, cat si prin intermediul iTunes. Pentru a efectua actualizarea urmeaza tutorialul mentionat mai jos:

Dupa instalarea iOS 8.0.1 alaltaieri, multi / toti posesorii de iPhone 6 si iPhone 6 Plus au semnalat faptul ca terminalele nu mai pot accesa serviciile celulare si nici Touch ID. Problema a fost intr-atat de grava, iar eroare Apple a fost atat de evidenta incat compania americana a retras complet actualizarea dupa numai o ora si un sfert, cerand apoi utilizatorilor de iPhone sa revina la iOS 8.0. Lansarea iOS 8.0.2 nu ar trebui sa mai puna probleme niciunui utilizator, insa mai multi posesori de iPhone 6 (din unele regiuni ale lumii) raporteaza in continuare ca terminalele lor au probleme.

Nota: Daca faci actualizarea la iOS 8.0.2 si intampini probleme de orice tip, poti sa revii la iOS 8.0 oricand urmand acest tutorial.

Imediat dupa lansarea iOS 8.0.2, Apple a anuntat ca mai putin de 40.000 de utilizatori iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost afectati de erorile iOS 8.0.1. Tot compania americana si-a cerut si scuzele de rigoare pentru aceasta impardonabila.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.