In seara aceasta s-a intamplat un lucru care inca imi este greu sa il cred. Apple a publicat iOS 8.0.1 spre bucuria celor care erau nemultumiti de propriile dispozitive dupa actualizarea la iOS 8, insa in acelasi timp a lasat multi utilizatori fara telefoane.

Foarte multe persoane au anuntat pe diferite forumuri si retele sociale ca dupa actualizarea la iOS 8.0.1 au descoperit ca serviciile celulare erau dezactivate pe propriile lor dispozitive (apare mesajul Niciun serviciu). Ba chiar mai mult decat atat, multi dintre acestia au intampinat problemesi cu Touch ID, senzorul parand a fi complet nefunctional.

Din primele investigatii pe care le-am facut, numai utilizatorii de iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt afectati, dar nici acestia toti. Terminalele iPhone 6 si iPhone 6 Plus par sa aibă probleme doar cu anumite retele de telefonie mobila. Inclusiv cele din Romania sau alte tari din Europa.

Repornirea sau resetarea dispozitivelor nu duce la rezolvarea probkemei, la fel nici incercarea de a reseta configurarile operator din Configurari>General>Resetare. Cu toate acestea, exista o sfanta rezolvare care se aplica si acestei probleme. Dupa cum ne spune si echipa de asistenta a Apple si unii dintre utilizatori, o restaurare facuta din iTunes va rezolva cele doua probleme ale iOS 8.0.1, asa ca urmati linkul de mai jos daca sunteti afectat.

Utilizatorii care detin dispozitive iPhone de generatie anterioara (inclusiv eu) nu au sesizat probleme atat de majore, iar iPhone 4s, 5, 5c si 5s par sa poata accesa serviciile celulare si Touch ID (in cazul iPhone 5s). De asemenea, problemele sunt inexistente pe iPad sau iPod touch din cate se pare in acest moment.

Desigur, problema poate fi rezolvata printr-o restaurare, dar nu asa trebuie sa stea lucrurile. Nimeni nu a fortat-o pe Apple sa vina cu o actualizare care sa dezamageasca zecile de milioane de oameni care au cumparat un iPhone 6 sau iPhone 6 Plus si nu pot sa cred ca o companie care adineauri era atenta la fiecare pas, acum face niste greseli grosolane si, mai rau, isi dezamageste consumatorii.

Actualizare: iOS 8.0.1 a fost retras si nu mai este disponibil momentan pentru actualizare nici prin OTA si nici prin iTunes. Asta inseamna ca o restaurare facuta acum te va intoarce inapoi la iOS 8.0.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.