Apple a lansat iOS 8.0.1 pentru iPhone, iPad si iPod touch

6
887

Actualizare 3: iOS 8.0.1 a fost retras. Un purtator de cuvant al Apple a declarat pentru Re/code „Investigam in mod activ aceste raporturi… In acelasi timp, am retras actualizarea iOS 8.0.1”. Daca, insa, ai instalat iOS 8.0.1 si intampini probleme, efectueaza o restaurare pentru a reveni la iOS 8.0.

Actualizare 2: Problemele susmentionate ar putea afecta numai utilizatorii care detin iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Mentionez ca eu am facut actualizarea pe iPhone 5 si nu am probleme dupa actualizare, la fel nici multi dintre utilizatorii care detin iPhone 5s. Nu recomand, insa, sa descarcati momentan iOS 8.0.1.

Actualizare 1: Multi dintre utilizatorii care au instalat deja iOS 8.0.1 raporteaza ca aduce multe probleme decat rezolva. Daca in cazul unora terminalele nu gasesc vreun serviciu celular, altii nu mai pot folosi Touch ID. Pana cand se clarifica lucrurile EVITA ACTUALIZAREA!

La exact o saptamana dupa ce versiunea finala a iOS 8.0 a fost publicata sub forma unei actualizari pentru iPhone, iPad si iPod touch, Apple a publicat miercuri pe serverele sale o noua actualizare pentru sistemul de operare. iOS 8.0.1 este acum disponibil pentru toti utilizatorii care detin iPhone 4s (sau un model mai recent), iPad 2 (sau un model mai recent) si iPod touch generatia a 5-a. Noua versiune a iOS are build-ul 12A402 si este disponibila incepand cu acest moment pentru descarcare.

iOS 8.0.1 aduce corecturi de probleme si imbunatatiri pentru performante care recomanda ca actualizarea sa fie facuta de indata de catre toti utilizatorii care au instalat deja iOS 8.0 pe propriile dispozitive fie ca s-au confruntat sau nu probleme majore. Printre corecturile de probleme aduse de iOS 8.0.1 se numara cateva legate de API-urile HealthKit, tastaturile terte, accesarea usoara a iPhone 6, SMS si Safari. Intreaga lista cu noutati este disponibila mai jos.

iOS 8.0.1 – noutati

Actualizarea iOS 8.0.1 pentru iPhone si iPad contine numeroase corecturi de probleme si imbunatatiri, iar potrivit companiei Apple:

 • Corecteaza o problema pentru ca aplicatiile HealthKit sa poata fi acum puse la dispozitie pe App Store
 • Adreseaza o situatie problematica in care tastaturile terte pureau deveni deselectate la introducerea codului de acces de catre un utilizator
 • Corecteaza o problema care impiedica accesarea pozelor din biblioteca foto de catre unele aplicatii
 • Imbunatateste fiabilitatea functionarii „Accesare usoara” (Reachability) pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus
 • Corecteaza o problema care putea cauza utilizarea neasteptata a datelor celulare la receptionarea mesajelor SMS si MMS
 • Imbunatateste compatibilitatea optiunii Cerere de cumparare din functionalitatea Partajare familiala pentru cumpararea de aplicatii
 • Corecteaza o situatie problematica in care soneriile nu erau uneori restaurate din backupurile iCloud
 • Corecteaza o problema care impiedica incarcarea pozelor si a clipurilor video din Safari

(Nota: Nu recomandam actualizarea!) Pentru a descarca iOS 8.0.1 pe iPhone, iPad sau iPod touch va trebui fie sa accesezi sistemul Actualizare software din Configurari, fie sa accesezi aplicatia iTunes de pe Mac sau PC. Citeste si: Cum sa efectuezi actualizarea la iOS 8.0.1 pe iPhone, iPad sau iPod touch wireless sau prin iTunes – Tutorial

Disponibil de numai o saptamana, iOS 8.0 includea numeroase probleme de functionare care afectau un numar mare sau chiar pe toti utilizatorii. Cele mai des intalnite probleme erau legate de Wi-Fi si autonomia bateriei, iar iOS 8.0.1 ar putea sa includa si corecturi in privinta lor desi Apple nu a mentionat nimic.

6 COMENTARII

 1. am de cateva zile iphone 5s cu 7.1.1. Imi aparuse si se si descarcase ios 8.0.0 de vreo 3 giga, dar nu il instalasem ca imi era frica de ce se vorbea. acum am vazut ca s-a sters din tel, deoarece am spatiu liber mai mare, si la actualizare imi apare 8.0.1, de 1.2giga. Merge instalata aceasta actualizare, daca nu am actualizat in prealabil la 8.0.0.?

 2. am vazut acum ca disparut actualizarea de la 8.0.1 la 8.0.0 care are 1.1 giga, ce nu inteleg, de inaintea acutalizarea la 8.0.0 avea 3.6 giga, iar acum mai putin adica 1.1. giga?

  • Probabil ca a fost descarcata deja de iPhone-ul tau (daca apare doar „Instalati”, atunci a fost descarcata). Dimensiunea actualizarii va fi mai mica daca o descarci si instalezi prin iTunes (la orice metoda ai apela, insa, spatiul respectiv nu va mai fi ocupat dupa actualizare).

 3. A fost descarcata pana azi o varianta de 8.0.0 de 3.6 giga, care nu o instalasem, mai devreme am obs. ca s-a marit spatiul de stocare, si s-a sters automat iar la actualizari aparea 8.0.1. Acum acesta fiind retras apare ver. 8.0 care are 1.1 giga si nu cum avea inital, Nu inteleg de ce difera marimea daca este aceeasi vers. de aceea imi este si frica sa ii dau actualizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.