Inca un designer faimos se alatura companiei Apple

0
113
Marc Newson (foto stanga) si Jony Ive (foto dreapta).

Designul ramane in cadrul companiei Apple unul dintre cele mai importante elemente ale oricarui produs lansat, aceasta idee a lui Steve Jobs si Jony Ive fiind dusa mai departe si astazi. Sub conducerea lui Ive (seful departamentelor design industrial si software), o echipa de designeri de invidiat lucreaza la cele mai noi produse Apple, insa ei i se va mai alatura un nume cat se poate de important. Designerul industrial Marc Newson a fost recent angajat de catre Apple pentru a lucra sub conducerea lui Jony Ive, scrie Vanity Fair.

Marc Newson este un binecunoscut designer industrial care a creat o serie de produse de lux pentru diferite companii, iar o parte dintre realizarile sale au ajuns sa fie expuse la Muzeul de Arta Moderna din New York. De la mobila si pana la ochelari, Newson a creat aproape orice, fiind descris ca un „iubitor al culorii si liniilor curbe” si un creator de obiecte „futuriste”.

De notat este ca Newson si Jony Ive sunt prieteni apropriati de foarte mult timp, colaborand de foarte multe ori la mai multe proiecte. Anul trecut, de exemplu, va spuneam ca Ive si Newson colaboreaza pentru a face o gama de produse unice care au ajuns sa fie vandute in cadrul unei licitatii caritabile organizata de fundatia (Product) RED pentru sume foarte mari de bani.

Intr-un raspuns oferit celor de la Vanity Fair, Ive a confirmat angajarea designerului Marc Newson declarand ca „Marc este, fara doar si poate, unul dintre cei mai influenti designeri ai generatiei sale”. Apoi, Ive a mai adaugat ca „suntem foarte bucurosi sa formalizam colaborarea noastra”. Se pare ca Newson colaboreaza de cateva luni cu compania Apple, o parte dintre produsele pe care compania le va lansa urmand a avea pusa amprenta si a designerului britanic.

Partea buna adusa de aceasta noua persoana extrem de importanta pentru Apple este ca are o viziune similara lui Jony Ive si aceeasi obsesie pentru detaliu si perfectiune, iar rezultatul colaborarii dintre doua minti geniale se va observa pe parcursul lunilor / anilor care urmeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.