Iata cum functioneaza modul de utilizare cu o singura mana oferit de iPhone 6 (Video)

0
1252

Apple a amanat foarte multi ani lansarea unui iPhone cu ecran mai mare pe motiv ca se temea de faptul ca utilizatorii nu vor mai putea folosi dispozitivele la fel de usor. Cand in sfarsit a decis sa faca acest pas, a lansat iPhone 5 cu ecran de 4 inch, acesta fiind poate cea mai mare diagonala, in formatul unui iPhone, care permite celor mai multi dintre utilizatori sa isi foloseasca terminalele cu o singura mana.

Desi s-a laudat mult timp cu faptul ca toate terminalele sale pot fi folosite cu o singura mana, Apple a fost nevoita sa lanseze doua modele noi de iPhone mult mai mari pe care celor mai multi le va fi imposibil sa le foloseasca cu o mana din cauza dimensiunilor. De aceea, compania americana a gasit un mod de utilizare grozav prin care va permite, in continuare, folosirea iPhone cu o singura mana. Gaselnita se numeste „Accesibilitate” (Reachability) si ea este prezenta atat pe iPhone 6, cat si pe iPhone 6 Plus.

https://www.youtube.com/watch?v=CO4KjRiKPA0

Printr-o dubla atingere a butonului principal (nu apasare!), partea superioara a ecranului cu toate elementele de pe interfata vor veni atat de jos incat sa poata fi ajunse fara a ridica mana de pe dispozitiv. Interesant este ca numai jumatate din ecran /dintr-o aplicatie (cu aproximatie) va fi adus jos, iar orice atingere facuta pe ecran iti va afisa din nou ecranul intreg (practic, nu poti sa derulezi printr-o aplicatie afisata in jumatatea de jos a ecranului). Accesibilitatea noilor dispozitive iPhone este, asadar, creata mai mult pentru a te ajuta sa ajungi butoanele si elementele grafice situate in partea de sus a ecranului fara a mai ridica mana de pe dispozitiv.

Solutia celor de la Apple pentru ca ecranele iPhone 6 si iPhone 6 Plus sa fie mai usor de atins este una buna si cat se poate de rapida. Ar fi fost interesant ca cele doua dispozitive (sau macar iPhone 6 Plus) sa ofere si un mod de utilizare a unei aplicatii intregi pe doar o parte din ecran (de exemplu pe 4 inch – ca si cum ai folosi-o pe iPhone 5).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.