Apple Pay este poate primul serviciu de plati pentru mobil facut asa cum trebuie, simplificand extrem de mult procesul de cumparare cu cardul din magazinele fizice. Asa cum poate ca stiti deja, sistemul este bazat pe tehnologia NFC (comunicarii in camp apropriat), iar aceasta este prezenta doar pe iPhone 6, iPhone 6 Plus si pe noul Apple Watch.

Asta inseamna practic ca trebuie sa ai unul din cele trei dispozitive noi pentru a putea folosi sistemul de plati pentru mobil creat de catre Apple, iar vestea nu este tocmai buna pentru posesorii de iPhone 5s sau modelele mai vechi de iPhone si mai ales pentru aceia care si-au cumparat terminalele de cateva saptamani. Vestea buna, insa, este ca si modelele mai vechi de iPhone vor avea acces la Apple Pay chiar si in lipsa NFC. Cum? Prin intermediul Apple Watch.

iPhone 5, iPhone 5c si iPhone 5s, alaturi de noile modele de iPhone, se vor putea conecta la ceasul inteligent al Apple si permite efectuarea platilor intinzand practic bratul catre punctul de plata si efectuand o dubla apasare sub rotita digitala a ceasului.

Din toata aceasta ecuatie, cel mai bun aspect este ca Apple nu obliga pe nimeni sa foloseasca iPhone 6 impreuna cu Apple Watch pentru a face plati (daca iPhone 6 securizeaza platile prin Touch ID, ceasul se bazeaza pe contactul cu pielea pentru a le autoriza). Partea proasta este, insa, ca atat iPhone 5 / 5c, cat si iPhone 5s vor fi foarte vechi pe cand sistemul va ajunge si in Romania.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.