Una dintre cele mai importante functii noi implementate de catre Apple in iOS 8 si OS X Yosemite este, dupa parerea mea, continuitatea. Aceasta noua caracteristica integreaza mult mai bine in ecosistem dispozitivele iPhone, iPad, iPod si computerele Mac oferind utilizatorilor care detin cel putin doua dispozitive Apple (cu iOS 8 sau OS X Yosemite) o experienta de utilizare mai buna.

In continuitate intra functii precum Handoff care iti va oferi posibilitatea de a incepe sa lucrezi pe un dispozitiv si de a continua lucrul pe un altul exact de unde ai ramas, o functie care permite efectuarea si receptionarea de apeluri telefonice si SMS-uri pe Mac, iPad si iPod (conectate la un iPhone) si o noua functie a Hotspotului Personal. Citeste tot ce trebuie sa stii despre Continuitatea iOS 8 si a OS X Yosemite.

Luni la randul Apple a lasat un intreg mister asupra compatibilitatii noii functii cu dispozitivele iOS si Mac-uri, zvonindu-se de multe ori ca tehnologia ar fi compatibila doar cu terminalele ce au Bluetooth LE. Ei bine, daca in cazul Mac nu s-a anuntat momentan nimic cert, lansarea versiunii finale a iOS 8 a determinat compania americana sa noteze pe site-ul web propriu lista cu dispozitive compatibile cu Continuitatea iOS 8.

Potrivit companiei americane, numai utilizatorii de iPhone 5 sau modele mai recente, iPad 4 sau un model mai recent, iPad mini cu ecran Retina si iPod touch generatia a 5-a vor putea sa foloseasca noua caracteristica a iOS 8. Lista este, asadar, destul de scurta si dezamagitoare in conditiile in care tehnologia, daca s-ar fi bazat pe Bluetooth LE, ar fi fost compatibila cu toate dispozitivele ce pot face actualizarea la iOS 8, mai putin iPad 2.

Asadar, daca ai un dispozitiv mai vechi decat iPad 4, iPad mini cu ecran Retina, iPod touch generatia a 5-a sau iPhone 5, atunci nu vei putea folosi nici Handoff, nici efectua apeluri telefonice sau trimite/primi SMS-uri si nici accesa Hotspotul Instantaneu indiferent ce Mac sau alt dispozitiv iOS detii.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.