Apple Watch se va folosi de contactul cu pielea pentru a autoriza platile prin Apple Pay

0
85

Dupa ce Apple a anuntat ca Apple Watch va avea acces la sistemul de plati pentru mobil Apple Pay, permitand utilizatorilor sa efectueze plati direct de pe iPhone sau ceas fara a mai folosi carduri de credit ori introduce coduri, foarte multi s-au intrebat de ce vor fi securizate platile de pe Apple Watch. Stim deja ca Touch ID joaca un rol esential pe iPhone, platile fiind autorizate de amprenta proprietarului dispozitivului. Dar Apple Watch nu are un senzor de identificare a amprentei.

Consumatorii care sunt ingrijorati de faptul ca hotul care va fura ceasul, va goli si contul bancar, pot sta acum linistiti. Mai multi jurnalisti au aflat modul in care sistemul acesta lucreaza chiar de la Apple. iMore si Cult of Mac scriu ca atunci cand un utilizator isi pune ceasul pe mana trebuie sa introduca un cod PIN pentru a autoriza Apple Pay. Dupa ce a fost introdus, ceasul va scana in mod constant contactul cu pielea, pe care o poate simti folosind cei 4 senzori acoperiti cu safir, pentru a autoriza platile de pe mobil. Astfel, in momentul in care ceasul a fost dat jos de pe mana, el va stii, iar in momentul cand cineva si-l va pune din nou pe incheietura mainii, ii va cere codul PIN pentru a-l putea folosi.

Teoria este confirmata de mai multe institutii financiare partenere cu Apple in acest proiect, asa ca sistemul este unul suficient de sigur incat sa nu existe riscul ca, in cazul unui furt, tu sa iti pierzi si ceasul de cateva sute/mii de dolari, dar si banii din cont. Implementarea unui senzor de identificare a amprentei pe Apple Watch ar fi fost, insa, de bun augur.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.