Cu toate ca imediat se face un an de cand Apple comercializeaza Mac Pro, iMac si MacBook Pro cu ecran Retina ce ofera iesire 4K pentru monitoare, compania americana nu a lansat inca un monitor cu o rezolutie atat de mare si se bazeaza pe ce ofera concurenta mai ales cand vine vorba de promovarea celui mai puternic Mac. Situatia s-ar putea schimba cat de curand, intrucat Apple planuieste sa lanseze un nou monitor.

Potrivit unei firme de cercetare pe piata LCD, Apple are in plan lansarea unui monitor de 27 inch si ultra-inalta definitie pana la finele anului in curs. Se pare ca monitorul Apple va avea o rezolutie de 5120 x 2880 pixeli, ceea ce il va face sa fie mult superior actualului monitor Apple Thunderbolt ce are, de asemenea, un ecran de 27 inch, insa o rezolutie de doar 2560 x 1440 pixeli.

Desigur, ar fi destul de interesant motivul pentru care Apple ar pune in vanzare un monitor 5K si nu 4K, intrucat nici actualele modele de Mac nu accepta o astfel rezolutie si nici tehnologia Thunderbolt prin care se poate afisa la o astfel de rezolutie. Mac Pro, MacBook Pro cu ecran Retina si cele mai recente iMac-uri de 27 inch ofera iesiri 4K printr-un singur conector Thunderbolt. Exista, insa, posibilitatea ca Apple sa se foloseasca de alte tehnologii pentru a alimenta impresionantul ecran 5K si cei peste 210 pixeli per inch pe care ii are la o diagonala de 27 inch.

Cele mai recente monitoare Thunderbolt lansate de catre Apple au fost prezentate in urma cu trei ani si au un design asemanator vechilor modele de iMac. Daca va lansa noi monitoare, atunci Apple ar putea, de asemenea, sa creeze un nou design cu profil mult mai subtire, bazandu-se si pe tehnologiile noilor modele de iMac. Si pentru ca tot am vorbit despre iMac, momentan nu exista indicii potrivit carora Apple sa lanseze pana la finele anului 2014 noi iMac-uri cu ecrane Retina, insa mai devreme sau mai tarziu acest lucru se va intampla.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.