In cursul acestei dimineti compania Apple si-a actualizat linia directoare pentru revizuirea aplicatiilor ce au fost trimise spre publicare pe App Store astfel incat sa includa detalii despre cele mai importante caracteristici ale iOS 8. Fiindca iOS 8 urmeaza sa fie lansat in saptamanile care urmeaza, iar incepand cu data lansarii dezvoltatorii vor putea sa trimita aplicatiile compatibile cu noua versiune a sistemului de operare, compania Apple a inclus noi sectiuni care fac referire la conditiile ce trebuiesc indeplinite de aplicatiile care contin extensii, HealthKit, HomeKit si TestFlight. Mai mult decat atat, Apple anunta dezvoltatorii ca aplicatiile care nu fac ceva folositor, unic sau nu furnizeaza o forma de divertisment ori sunt de-a dreptul „infioratoare” vor fi respinse de pe App Store.

Noua linie directoare a companiei, evidentiaza ce nu trebuie sa faca dezvoltatorii cu noile caracteristici ale iOS 8 pentru ca aplicatiile lor sa fie respinse complet de pe App Store. Extensiile, de exemplu, trebuie sa furnizeze o functionalitate oarecare si sa ramana functionale chiar si atunci cand terminalele nu sunt conectate la internet. Extensiile pentru tastatura pot sa colecteze datele utilizatorilor numai pentru a imbunatati functionalitatea tastaturii si nimic altceva – Apple a configurat chiar si un set de avertismente speciale pentru utilizatori atunci cand tastatura doreste sa le foloseasca datele.

Sectiunile in cadrul carora se face referire la HealthKit si HomeKit includ liniile directoare in ceea ce privestedatele utilizatorilor. Aplicatiile care folosesc HomeKit nu vor avea permisiunea de a colecta niciun fel de date fara a primi permisiunea utilizatorilor. Situatia in cazul HealtKit nu sta deloc diferit, aplicatiile trebuind sa obtina permisiunea utilizatorilor pentru a le folosi datele legate de sanatate. Mai mult decat atat, Apple anunta dezvoltatorii ca nu pot sa sincronizeze informatiile legate de starea de sanatate a utilizatorilor cu iCloud, iar acest lucru este bun in lumina ultimelor evenimente. La final, politicile in ceea ce priveste platforma de testare a aplicatiilor beta, TestFlight include o serie de limitari in ceea ce priveste distribuirea si compensarea de orice fel a celor care testeaza aplicatiile nefinalizate.

In conditiile in care martea viitoare Apple va prezenta versiunea finala a iOS 8 alaturi de iPhone 6 si nu numai in cadrul unui eveniment special ce va avea loc in orasul Cupertino din SUA, ne asteptam ca utilizatorii sa poata instala cea mai recenta versiune a sistemului de operare la mijlocul acestei luni, inaintea lansarii propriu-zise a iPhone 6. Din momentul lansarii iOS 8, dezvoltatorii vor putea trimite spre puiblicare aplicatii compatibile cu noua versiune a sistemului de operare si functiile acesteia.

- Reclamă -