In cadrul evenimentului de prezentare a iPhone 6 si Apple Watch, trupa britanica U2 a cantat in premiera una dintre melodiile de pe noul album “Songs of Innocence” cu scopul de a anunta, alaturi de Tim Cook, diretcorul general al Apple, incheierea unui nou parteneriat. Pentru a-si face albumul cat mai cunoscut pretutindeni, formatia britanica a reusit sa convinga pe Apple sa plateasca pentru a oferi tuturor celor 500 de milioane de utilizatori iTunes albumul gratuit inainte ca el sa fie lansat pe alte platforme sau pe CD.

Albumul a ajuns automat pe dispozitivele iPhone, iPad si iPod, precum si in bibliotecile iTunes ale utilizatorilor de Mac si PC, el fiind disponibil de acolo pentru descarcare. Desigur, multi utilizatori au apreciat gestul celor de la Apple mai ales pentru ca vorbim despre o trupa faimoasa, insa a existat si un val de critici venit de la persoane care si-ar fi dorit ca albumul sa fie pur si simplu disponibil gratuit pentru descarcare pe iTunes si nu incarcat cu forta pe toate dispozitivele.

Motivul pentru care Apple a facut acest lucru este insa parteneriatul incheiat cu formatia U2 si cei aproximativ 100 de milioane de $ pe care i-ar fi platit pentru noi si pentru promovarea produselor sale. Intr-un interviu acordat Billboard, noul manager al U2, Guy Oseary, a declarat ca oferirea gratuita a albumului prin contibutia trupei britanice, a casei de discuri Universal si, mai ales, a Apple face parte dintr-o relatie pe termen lung pe care trupa o va avea cu compania americana, ambele parti lucrand la promovarea inovatiei in muzica. Oseary vede aceasta lansare ca un concept urias care ar trebui sa fie luat ca exemplu si de alti muzicieni care pot gasi propriile modalitati prin care sa creasca numarul vanzarilor de albume si melodii.

In incheierea acestui parteneriat, Oseary a confirmat faptul ca Jimmy Iovine, fondatorul Beats Electronics si un nou angajat al Apple cu rol important, a jucat un rol important, el fiind de foarte mult timp, pentru trupa britanica, o sursa de suport si indrumare.

Ramane de vazut impactul pe care il va avea in final oferirea albumului Songs of Innocence al U2 gratuit pentru toti utilizatorii de iPhone, iPad si iTunes, dar, mai ales, ce au mai pregatit Apple si trupa britanica.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.