Inainte cu o saptamana de evenimentul asteptat de o planeta intreaga si la mai bine de 3 luni de la prezentare, Apple a lansat in sfarsit actualizarea majora mult-asteptata pentru platforma iTunes Connect. WWDC 2014 ne aducea o previzualizare a schimbarilor pe care Apple avea sa le faca platformei adresate dezvoltatorilor pentru a putea incarca si administra continutul disponibil pe App Store.

Impreuna cu o interfata utilizator complet modificata, care aduce elemente si conceptul folosit pentru platforma iCloud.com, Apple a restructurat tabloul de bord in care acum se va gasi mai multa informatie despre aplicatiile dezvoltatorilor si o noua caracteristica de analiza care ofera date importante despre cati utilizatori au vizitat pagina aplicatiei pe magazin, cati dintre ei au ales sa o cumpere si cati au ramas activi de-a lungul timpului. Cu ajutorul noilor instrumente, dezvoltatorii vor putea sa vada cat de atractiva este aplicatia atat pentru potentialii clienti cat si pentru cei care au cumparat-o si instalat-o pe unul dintre dispozitive.

screenshot-2014-09-04-21-41-12

Partea buna este ca noile analitice sunt implementate automat in aplicatii si deci dezvoltatorii nu mai trebuie sa scrie cod suplimentar pentru a afla statistici importante legate de rata de utilizare, numarul utilizatorilor, comportamentul si nu numai.

Daca esti dezvoltator de aplicatii inrolat intr-unul dintre programele platite ale Apple (pentru iOS sau Mac), atunci te poti loga in contul tau iTunes Connect accesand acest link pentru a descoperi noua experienta oferita de platforma online.

- Reclamă -