Apple a lansat aplicatia TestFlight adresata dezvoltatorilor si celor care testeaza aplicatii beta

0
298

La inceputul acestui an va spuneam ca Apple a achizitionat Brustly, compania din spatele popularului serviciu TestFlight care permitea distribuirea versiunilor beta ale unor aplicatii catre mai multi utilizatori in asa fel incat dezvoltatorului sa ii fie aduse la cunostinta eventualele erori sau imbunatatiri pe care trebuie sa le mai faca. Achizita celor de la Apple nu a fost una zadarnica si doar cateva luni mai tarziu, compania americana anunta relansarea TestFlight odata cu iOS 8 ca si serviciu integrat in platformele sale dedicate dezvoltatorilor si membrilor echipelor de testare.

iOS 8 nu a fost inca lansat, la fel cum nici Xcode 6 (cea mai recenta versiune a programului) nu poate fi descarcat decat in versiune beta, insa chiar si asa, Apple incepe sa actualizeze si lanseze noile platforme / functii adresate dezvoltatorilor. Incepand cu lansarea de dimineata a unei actualizari majore pentru portalul iTunes Connect, compania Apple continua in aceasta seara cu lansarea aplicatiei TestFlight.

Serviciul nu doar ca este inclus si in iTunes Connect, ci este disponibil si sub forma unei aplicatii universale pentru iPhone si iPad ce permite utilizatorilor sa descarce aplicatiile aflate in versiune beta. Aplicatia TestFlight va trebui instalata de catre toti utilizatorii care primesc de la dezvoltatorii de aplicatii invitatii, prin e-mail, pentru descarcarea  aplicatiilor sau a actualizarilor pe care urmeaza sa le publice pe App Store si sa le faca disponibile pentru public. Prin intermediul acestei aplicatii, asadar, utilizatorii vor putea sa descarce si testeze versiunile beta ale aplicatiilor precum si actualizarile beta pe care dezvotatorii le lanseaza pe parcurs.

Dezvoltatorii, pe de alta parte, vor folosi TestFlight pentru a trimite utilizatorilor invitatii pentru testarea noilor aplicatii (avand adresele de e-mail ale utilizatorilor), vor putea sa aleaga care dintre build-uri sa le publice pentru membrii echipei de testare si vor putea crea una sau mai multe versiuni ale aplicatiei pe care sa le incarce pe masura ce noi build-uri sunt disponibile.

Asa cum probabil va inchipuiati deja, aplicatia functioneaza doar pe dispozitivele iPhone, iPad si iPod touch care au instalat iOS 8 (sau o versiune ulterioara) si nu poate fi gasita momentan foarte usor pe App Store (urmand linkul de mai jos o vei putea accesa si descarca).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.