Spre deosebire de anul trecut, primul val de lansari al celor mai noi modele de iPhone nu a acoperit si una dintre cele mai importante si mari piete de pe glob – China. Din cauza ca autoritatile chineze au oferit abia in cursul acestui inceput de saptamana licentele finale de comercializare a iPhone 6 si iPhone 6 Plus, lansarea noilor dispozitive in aceasta tara a fost amanata cu cateva saptamani bune si a afectat vanzarile initiale (chiar daca a fost stabilit un nou record).

Dat fiind faptul ca acum poate sa comercializeze cele mai noi dispozitive iPhone in China, compania Apple a anuntat in cursul zilei de astazi data incepand cu care iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi comercializate oficial in tara cu cea mai mare populatie din lume. Vineri, 17 octombrie are loc cel de-al treilea val de lansari al iPhone 6, iar acesta va acoperi doar China, unde atat magazinele companiei, cat si partenerii sau operatori precum China Mobile, China Telecom si China Unicom vor incepe sa comercializeze terminalele.

La fel ca si in celelalte 32 de tari in care iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate deja, in China noile dispozitive vor fi disponibile pentru precomanda cu o saptamana inainte de punerea in vanzare, adica incepand cu vineri 10 octombrie. Tot fara a iesi din tipare, iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor avea preturi mai mari in China decat in SUA sau multe alte tari de pe glob. Cel mai ieftin dispozitiv iPhone 6 va costa 860 $ in China, in timp ce pentru modelul de baza al iPhone 6 Plus chinezii vor trebui sa scoata din buzunare aproximativ 990 de dolari.

In conditiile in care un intreg al treilea val de lansari al iPhone 6 si iPhone 6 Plus este ocupat de China, noile terminale ar trebui sa ajunga in Romania (la operatori si restul magazinelor) abia la sfarsitul lunii octombrie in cea mai optimista ipoteza.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.