Inca doua zile ne mai despart de momentul in care iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi puse de catre Apple in vanzare, iar primele unitati precomandate de catre consumatori inca de pe 12 septembrie vor ajunge in posesia lor. Apple a anuntat faptul ca in primele 24 de ore de la inceperea campaniei de precomenzi pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus a inregistrat un numar de 4 milioane de precomenzi, ceea ce inseamna un prim record stabilit de aceste doua terminale in ceea ce priveste vanzarile. Cererea atat de mare, insa, pune mari probleme partenerului Foxconn ce a primit si cele mai multe comenzi pentru iPhone 6.

Potrivit unor surse care cunosc operatiunile furnizorului Apple, Foxconn are 100 de linii de asamblare dedicate in Zhengzhou, China, ce lucreaza din greu in incercarea de a ajunge cat mai devrem ela numarul urias de dispozitive pe care compania americana le-a comandat, iar milioane de oameni le asteapta. Atat de importanta este aceasta lansare incat fabrica partenera a Apple a atins o capacitate de productie record. Potrivit acelorasi surse, 140.000 de dispozitive iPhone 6 Plus si 400.000 de dispozitive iPhone 6 sunt fabricate in fiecare zi. Chiar si asa, numarul unitatilor produse nu este suficient pentru a acoperi numarul urias de precomenzi ce ar fi fost inregistrate de catre Apple si operatori pana in momentul de fata.

In cazul iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch exista probleme de productie, insa acestea sunt legate de ecran si de faptul ca fabrica Foxconn nu primeste suficiente unitati pentru a putea produce mai multe terminale zilnic. Se pare ca Apple respinge aproximativ 50% dintre ecranele Retina HD ale iPhone-ului Plus din cauza faptului ca ele nu indeplinesc standardele de calitate ale companiei. In cazul iPhone-ului cu ecran de 4,7 inch, lucrurile stau mult mai bine, doar 15 % dintre unitatile produse avand probleme si fiind retrimise de catre cei care le verifica.

La final, sursele din cadrul companiei Foxconn sustin ca daca productia iPhone 6 Plus a fost oferita exclusiv acestui producator, productia de iPhone 6 a fost impartita intre mai multi parteneri, majoritatea comenzilor ajungand, insa, tot la Foxconn.

Avand in vedere faptul ca Foxconn produce aproape jumatate de milion de terminale iPhone 6 zilnic, iar productia este divizata intre mai multi parteneri, tot la doua zile ar trebui sa fie produse cel putin 1 milion de dispozitive iPhone cu ecran de 4,7 inch, in timp ce abia o data la aproximativ 7 zile ies din fabrica Foxconn 1 milion de dispozitive iPhone 6 Plus. Chiar si in aceste conditii, cererea depaseste capacitatea de productie, un lucru care ne arata ce succes urias au iPhone-urile in continuare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.