iPhone 6 va veni si cu un adaptor de alimentare USB pentru Europa complet schimbat

0
2271

Cu sau fara contributia Apple, atentia media din ultimele zile/saptamani a fost distrasa de la iPhone 6 si toate zvonurile sau informatiile care circulau pana acum in legatura cu caracteristicile acestui dispozitiv, la un accesoriu al sau – incarcatorul. Pana acum am prezentat numeroase imagini cu un cablu USB reversibil pe care va spuneam ca Apple ar putea sa il includa in pachetul iPhone 6 si al viitoarelor modele de iPad, iar ieri va prezentam un adaptor de alimentare USB pentru SUA (si alte cateva tari) redesenat. Noi imagini aparute astazi si o informatie de la un producator din industria accesoriilor pentru iOS vin astazi sa faca si mai multa lumina in cazul acestor noi produse ale Apple.

IMG_4270Pentru inceput, imaginea din dreapta ne prezinta noul design al tuturor adaptoarelor USB pentru iPhone (si posibil iPad). Dupa cum puteti vedea deja, nu doar adaptorul pentru Statele Unite imprumuta designul celui australian, ci si adaptorul compatibil cu prizele din Europa (si, deci, si din Romania). In cazul „batranului continent” vom vorbi poate de cea mai majora modificare a designului adaptorului intrucat acesta va deveni mai scund si mai „indesat” decat cel actual (dimensiunile noului adaptor sunt 35x25x45mm). O alta caracteristica noua si destul de importanta a designului acestui adaptor comercializat de cativa ani intr-o versiune compatibila cu prizele din Australia sunt adanciturile prezente pe partile laterale ale lui, facand mai simpla atat introducerea, cat si scoaterea din priza.

Trecand mai departe, aflam o informatie de la Moca.co, un producator de accesorii pentru iPhone si iPad certificate de catre Apple (MFi). Avand un furnizor comun cu Apple, cei de la Moca au aflat de la acesta ca Apple nu a plasat inca un numar important de comenzi pentru noile cabluri USB cu conectori reversibili la ambele capete, iar asta s-ar putea traduce printr-o lansare mai tarzie a cablurilor. Se pare ca producatorul resectiv, care ar fi si principalul furnizor al cablurilor Lightning, a trimis mai multe cabluri cu noii conectori USB reversibili catre Apple pentru aprobare, insa compania din Cupertino nu a plasat inca nicio comanda. Cei de la Moca mai mentioneaza faptul ca din momentul in care Apple va plasa o astfel de comanda, vor mai trece cateva luni pana cand cablurile vor fi pregatite pentru comercializare.

Cu toate acestea, insa, se pare ca noile adaptoare sunt pregatite pentru a fi comercializate si incluse eventual in ambalajul tuturor dispozitivelor comercializate incepand cu iPhone 6. Despre acestea, cei de la Moca ne pot spune ca productia lor ar fi inceput de cateva luni si ca ele accepta o intensitate a curentului electric de pana la 2 amperi, de doua ori mai mult decat accepta actualul adaptor pentru iPhone si cu 0,1 A mai putin decat actualele adaptoare ale iPad. In aceste conditii, noul adaptor ar putea sa fie comercializat nu doar cu iPhone 6, ci si cu viitoarele modele de iPad si iPad mini. Un adaptor USB de 2A ne indica faptul ca si noile baterii ale iPhone vor putea sa primeasca o intensitate mai mare, iar asta se traduce automat prin timpi de incarcare mult mai redusi decat pana acum (cu pana la 30%, potrivit producatorului).

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u5EDmlR5RoU]

Noul adaptor USB cu design regandit si noul cablu Lightning cu conector USB reversibil sunt prezentate in clipul video de mai sus si dupa cum se poate observa ele functioneaza perfect impreuna (de fapt, noul conector USB reversibil gandit de catre Apple poate fi introdus fara probleme in orice slot USB).  De notat este si ca Moca a creat primele cabluri Lightning reversibile la ambele capete pe care asteapta ca Apple sa le certifice, iar din aceste motive nu stim daca in spatele afirmatiilor lor nu exista si anumite motive ascunse.

Nu mi s-ar parea logic ca iPhone 6 sa vina cu un nou adaptor, insa nu si cu noile cabluri. Din moment ce pana acum am vazut foarte multe astfel de cabluri, inseamna ca Apple, chiar daca nu ar fi plasat comenzile la acelasi furnizor, a inceput sa le produca in cantitati mari. Asadar, raman la parerea ca noile cabluri Lightning vor fi incluse in ambalajul iPhone 6, alaturi de noul adaptor si cine mai stie ce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.