iPhone 6 de 5,5 inch ar putea avea un ecran cu o rezolutie de 2208×1242 pixeli

0
1055

In ultimele luni s-au ridicat tot mai multe semne de intrebare in legatura nu doar cu capacitatea noii baterii de pe ambele modele de iPhone 6, ci si cu rezolutia noului ecran. Crescand dimensiunile ecranului iPhone la 4,7 inch si 5,5 inch, Apple este nevoita sa schimbe si rezolutia ecranelor dispozitivelor pentru a mentine sau chiar creste actuala densitate „Retina” a pixelilor per inch. Celebrul jurnalist Apple, John Gruber, cunoscut pentru informatiile sale acurate in legatura cu produsele Apple nelansate, ne sugereaza astazi posibilele rezolutii ale ecranelor celor doua modele viitoare de iPhone.

Inca de la inceput trebuie mentionat ca Gruber insista in articolul sau asupra faptului ca informatiile prezentate de el nu vin de la Apple ori de la surse sigure din cadrul companiei, insa rezolutiile mentionate, asa cum ne indica si argumentele, ar avea cea mai mare probabilitate de a fi incluse in viitoarele dispozitive iPhone.

Gruber sustine, in legatura cu iPhone 6 cu ecran de 4,7 inch, ca Apple ar putea pastra actuala rezolutie „Retina” dublata (fata de rezolutia de baza) cu o denistate a pixelilor de 326 ppi pe acest dispozitiv. Ca un ecran de 4,7 inch sa aibă o densitate de 326 de pixeli per inch, rezolutia acestuia ar trebui sa fie de 1334 x 750 pixeli. In aceste conditii, jurnalistul sustine ca iPhone 6 ar putea afisa de 1,38 ori mai multe puncte decat iPhone 5s, ceea ce s-ar traduce printr-o suprafata de ecran cu 38% mai mare decat predecesorul sau. La aceeasi densitate a pixelilor per inch, tot continutul afisat pe ecran ar ramane la aceeasi dimensiune fizica.

Trecand la iPhone 6 de 5,5 inch, Gruber sustine ca aici am putea asista la cateva surprize notabile. Pentru inceput Apple ar putea sa tripleze rezolutia de baza, asa cum ni s-a mai sugerat. Asta inseamna ca ecranul acestui model de iPhone ar trebui sa aibă o rezolutie cu 50% mai mare decat rezolutia Retina la aceeasi dimensiune. Asadar, iPhone 6 de 5,5 inch ar putea sa aibă 2208 x 1242 pixeli cu 461 de pixeli per inch. In aceste conditii, iPhone 6 de 5,5 inch va afisa cu 68% mai mult continut, insa ar putea sa imbunatateasca, totodata si dimensiunea elementelor de pe ecran. Cresterea rezolutiei si a densitatii pixelilor ar permite companiei Apple sa randeze totul putin mai mare pe ecranul viitorului dispozitiv, iar continutul sa arate chiar si mai bine decat pe ecranele actualelor modele de iPhone.

In trecut au mai fost sugerate cateva rezolutii pentru ecranul iPhone 6, iar saptamana aceasta au aparut cateva fisiere ale iOS 8 care mentionau o posibila noua rezolutie a viitorului dispozitiv. In legatura cu prima dintre rezolutii, 1704 x 960 si adoptarea ei pe ambele dispozitive, Gruber sustine ca o astfel de rezolutie ar putea functiona doar pe ecranele de 4 inch intrucat ea nu ar adauga pe ecranele mai mari si mai mult continut (intr-o masuratura a punctelor tactile). Cea de-a doua rezolutie, cea sugerata de iOS 8, 1472 x 828 pixeli, ar face ca elementele de interfata si textele afisate pe ecranul iPhone 6 de 4,7 inch sa fie cu 10 procente mai mici, in timp ce pe modelul mai mare o astfel de rezolutie ar insemna 307 pixeli per inch, foarte putin mai mult decat cei 300 ppi necesari pentru ca un ecran sa fie considerat de Apple „Retina”.

Cele prezentate de Gruber sunt realiste si sincer imi vine greu sa cred ca iPhone 6 de 5,5 inch ar avea un ecran cu o densitate a pixelilor per inch mai mica decat orice alt terminal iPhone cu ecran Retina lansat pana acum. Apple trebuie sa gaseasca solutia optima pentru a afisa mai mult continut pe noile ecrane, dar si pentru ca dimensiunea elementelor sa fie optima pentru ochi si deget. Apple mai trebuie, insa, sa ia in calcul inca un element – aplicatiile si modul in care cele neoptimizate vor fi afisate.

Pe 9 septembrie vom vedea daca macar una dintre rezolutiile vehiculate pana acum vor fi alese de catre Apple, insa tind sa cred ca iPhone 6 va avea rezolutia potrivita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.