iPad Air 2 urmeaza sa aibe 2 GB de RAM, in timp ce iWatch va veni doar cu 512 MB de RAM

0
71

Dupa ce am auzit si vazut atatea in legatura cu iPhone 6, acum ne vom concentra atentia pe alte produse pe care Apple ar trebui sa le lanseze in acest an – iPad Air 2 si iWatch. Daca in cazul tabletei lucrurile in ceea ce priveste lansarea sunt mai mult decat sigure, in cazul iWatch exista diferite incertitudini, asa cum va spuneam si de dimineata. Informatiile de astazi legate de a 6-a generatie de iPad (denumita iPad Air 2 sau iPad 6) si iWatch ne prezinta cateva dintre specificatiile tehnice ale lor.

Potrivit site-ului taiwanez TechNews, Apple urmeaza sa utilizeze un cip A8 pe iPad Air 2 care va avea 2 GB de RAM, adica dublu de memorie cu acces aleatoriu fata de modelul precedent. iPad mini 3, pe de alta parte, va avea in continuare un cip cu 1 GB de memorie integrata, la fel ca si predecesorul sau.

Dublarea cantitatii de RAM va permite viitorului model de iPad sa ruleze mult mai bine iOS 8 decat generatia precedenta chiar si in regim de folosire foarte intens, deschizand noi posibilitati pentru Apple si dezvoltatorii de aplicatii. Se zvoneste ca Apple intentioneaza sa implementeze in iOS 8 o functie care permite divizarea ecranului tabletelor astfel incat utilizatorii sa poata rula doua aplicatii in acelasi timp, pe un singur ecran. O astfel de functie necesita o cantitate mai mare RAM pentru ca ambele aplicatii sa ruleze fara intreruperi si stim cu totii cat de mult isi doreste Apple ca iOS sa nu aibă niciun fel de intarzieri. Un alt motiv pentru care Apple ar dubla cantitatea de RAM din iPad Air 2 ar fi legat de utilizatorii carora doreste sa o adreseze. Un parteneriat istoric incheiat de Apple cu IBM luna trecuta promite celor din mediul de afaceri sa aduca pe viitor o multime de aplicatii dedicate care sa le usureze munca, iar pentru acestea ar putea fi, probabil, nevoie de resurse hardware mai mari. Un ultim motiv, logic, pentru care Apple ar putea sa faca acest lucru este legat de evolutia sistemului de operare, a aplicatiilor si serviciilor disponibil, toate acestea cerand noi resurse.

Trecand la cea de-a doua informatie, aflam de la acelasi site ca iWatch va avea o memorie integrata de 512 MB si 8 GB de stocare flash, la fel ca si un iPhone 4s (comercializat si astazi de catre Apple), de exemplu. De asemenea, ei ne sugereaza ca iWatch va putea opera independent de un iPhone sau iPad, un lucru nu foarte greu de ghicit. Chiar daca va opera independent, o parte din functionalitatea iWatch ar putea fi strans legata de conectarea la un telefon sau tableta (Apple), asa ca probabil va atrage putin utilizatori ce nu detin macar unul dintre aceste doua dispozitive.

Daca in cazul iPad Air 2 informatiile par cat de cat plauzibile, in cazul iWatch, avand in vedere numarul foarte limitat de zvonuri, nu am putea crede in proportie de 100% ceea ce ne spun taiwanezii, cu toate ca un dispozitiv atat de mic nu are nevoie de 8 nuclee si 128 GB spatiu de stocare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.