iPhone 6 de 4,7 inch

Desi vor mai trece doar 11 zile pana cand iPhone 6 si, posibil, iWatch vor fi prezentate de catre Apple in cadrul unui eveniment special confirmat oficial in cursul zilei de ieri, inca nu am vazut, in afara mai multor componente reale, terminale iPhone 6 complet asamblate. Desigur, tot felul de publicatii sau bloguri au incercat sa atraga atentia oamenilor publicand imagini cu reproduceri functionale ale terminalului, insa acestea nu au nicio legatura cu modul in care arata si functioneaza iPhone 6.

Situatia nu se schimba prea mult nici astazi cand avem ocazia de a vedea alte cateva componente reale ale terminalului. Ecranul si carcasa reala a viitoarelor modele de iPhone 6 cu ecrane de 4,7 inch, respectiv 5,5 inch, pe care le-am vazut cu foarte multe ocazii in trecut, apar din nou in cateva imagini alaturi, insa, de placa de baza si de cipul A8.processeur-iphone-6-a8

Pentru inceput discutam despre noua componenta. Nu mai este, cred, pentru nimeni o surpriza ca iPhone 6 va avea un procesor nou, imbunatatit, la fel ca si fiecare generatie noua de iPhone pe care Apple a lansat-o pana in momentul de fata. Apple va implementa in viitorul iPhone 6 un system-on-a-chip A8 gandit de proprii sai ingineri, care urmeaza sa fie tactat la 2 GHz si poate chiar sa aibă 4 nuclee. Specificatiile nu sunt confirmate, dar putem spune cu certitudine ca acest cip nou va oferi performante mai ridicate si va fi mai eficient decat cipul A7 de pe iPhone 5s, spre exemplu. Ei bine, revenind la imagine, ea ne prezinta ceea ce pare a fi cipul A8 pus langa cipul A5 folosit de iPhone 4s, iPad 2 si Apple TV generatia a 3-a. Exista posibilitatea ca imaginea sa fie una trucata mai ales daca ne uitam la inscriptiile de pe cele doua procesoare, insa cel care a publicat-o sustine ca poza vine de la o persoana de incredere.

Daca prima dintre imagini cu cip nu este una foarte clara si evidenta, urmatorul set ne prezinta placa de baza a iPhone 6 complet asamblata. Pe componenta distribuita de catre cei de la Feld & Volk apare cipul A8 comparat cu cipul A7 de pe placa de baza a iPhone 5s. Din cate se poate observa, noul cip A8 are dimensiuni ceva mai mici decat cel anterior, ceea ce inseamna ca Apple a foloseste un nou proces de productie pentru el. Poate cel mai important aspect al noilor imagini publicate de firma ruseasca este cipul NFC. Asa cum se poate vedea in cea de-a doua imagine din galeria de mai sus, pe spatele placii de baza a iPhone 6 este prezent un cip NFC produs de catre NXP. Sonny Dickson, celebrul australian care a oferit in trecut numeroase informatii corecte despre produse Apple nelansate, sustine ca Apple, intr-adevar, a purtat discutii cu NXP si ca va implementa un cip NFC in iPhone 6, confirmand cele spuse de Financial Times de dimineata.

iphone_6_nand_flash

Un alt element important vizibil pe placa de baza prezentata acum este modulul flash produs de catre Toshiba. Numarul de serie al componentei prezentate acum contine cifra “7” care indica faptul ca vorbim despre o capacitate de stocare de 16 GB (via MacRumors). Iata ca desi au existat in trecut speculatii in legatura cu capacitatea de stocare minima pe care o va oferi iPhone 6, noile imagini ne confirma in mod direct faptul ca Apple nu va renunta la o versiune de 16 GB. In schimb, compania americana ar putea sa lanseze si o versiune de 128 GB de iPhone 6.

Trecand mai departe, setul de imagini de mai sus ne prezinta carcasa de aluminiu a viitorului terminal cu designul pe care nu mai indoiesc ca il cunoasteti deja cu totii. Aici nu avem parte de surprize prea mari, insa putem observa ca aceasta componenta este mai bine finisata decat cele prezentate in trecut, avand montat inclusiv logoul incastrat in carcasa. Celebrele dungi de culoare alba pentru antena apar cat se poate de vizibil pe carcasa argintie, iar mai departe de atat toate caracteristicile carcasei au fost prezentate deja. Daca primele 4 imagini din galerie ne prezinta carcasa modelului de 4,7 inch, ultima dintre imagini ne prezinta interiorul carcasei modelului cu ecran de 5,5 inch al iPhone 6. Si fiindca vorbim despre componente reale, gaurile pentru suruburi din placile de baza se potrivesc perfect in carcasa.

Urmatorul set de imagini ne prezinta panoul frontal al iPhone 6 de 4,7 inch in ambele versiuni de culoare – alb si negru. Din pacate din aceste imagini nu se poate determina daca panoul este din safir sau daca este o simpla sticla de tip Gorilla Glass. Merita, insa, notat ca mai multe publicatii indicau recent ca iPhone 6 nu va fi protejat cu sticla de safir, cu toate ca va avea un ecran mai rezistent decat modelele precedente.

iPhone 6 va fi prezentat marti, 9 septembrie in cadrul unei conferinte Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.