BlackBerry considera ca BBM este mai bun decat iMessage

0
609

Orice producator crede si incearca sa convinga clientii ca produsul sau este mai bun decat cele oferite de competitie, si este cat se poate de indreptatit sa faca acest lucru. Saptamana aceasta a aparut pe Internet un studiu (via Wired) potrivit caruia iMessage este responsabil de 30% dintre mesajele de tip spam primite pe mobil, iar asta ne poate face sa credem doua lucruri fie studiul facut de „cercetatori” este realizat ca majoritatea „studiilor” de pe Internet, fie spam-ul pe mobil este pe cale de disparitie (tind sa cred prima varianta, intrucat prin iMessage nu am primit niciodata nici macar un singur mesaj nedorit si folosesc mai multe adrese de e-mail pentru conversatii – chiar si unele pe care primesc zilnic zeci de e-mailuri nedorite).

BlackBerry a considerat studiul respectiv ca fiind o oportunitate perfecta de a arata consumatorilor de ce serviciul sau de mesagerie – BlackBerry Messenger sau, prescurtat, BBM – este mai bun decat serviciul de mesagerie oferit de catre Apple. Compania canadiana sustine ca utilizatorii iMessage trec la BBM pentru a se feri de mesajele nedorite si listeaza apoi cinci motive pentru care BBM ar fi superior iMessage. Motivele listate sunt ilare intrucat, asa cum puteti vedea si mai jos, BlackBerry repeta aceeasi idee in fiecare punct in parte, iar pe alocuri devine si usor mincinoasa sau se contrazice singura.

[quote_box_center]

1) BBM is architected in a way that protects our 85 million users against spammers. iMessage works off of phone number or Apple ID. Anyone who has your number or Apple ID can send you messages whether you want them to or not. With BBM, users have a lot more control due to our “invite and accept” paradigm. In other words, both parties need to be mutually committed to being contacts in order to send and receive messages.

2) BBM gives you control. There’s no spam on BBM due to its self-policing system. Users are in control of their contact list and there is no way to send a message without being contacts. You can’t control someone showing up to your house, but you don’t have to open the door. With BBM someone can request to be added to your list, but you don’t have to accept their invite.

3) BBM Protected ups the security ante. Privacy is the main issue with iMessage and spam. BBM protects your privacy by only allowing users to send messages to approved contacts. Our secure enterprise messaging service, BBM Protected, takes it a step further by adding an advanced layer of encryption. This ensures your messages aren’t vulnerable to spying or hacking while being transmitted.

4) BBM empowers you to protect yourself from unsolicited messages. On the rare chance that you get spam or an unwanted ad, you only need to block the person from your contact list and refuse further attempts to reach you in the future.

5) BBM’s anti-spam features work on any platform. BBM is structured so that each user has a unique PIN that’s unique to him or her, regardless of what device is used. Here’s the added bonus: BBM is a true multi-platform network that allows you to securely message users on BlackBerry, iOS, Windows Phone and Android. That’s virtually 100% of all smartphones and tablets out there today. iMessage is only available on Apple products.

[/quote_box_center]

Daca la punctul 2 BlackBerry ne spune ca nu exista spam in BBM, la punctul 4 ne spune ca exista ocazii rare in care am putea primi mesaje nedorite, adaugand ca BBM ofera posibilitatea de a-i bloca pe cei care fac acest lucru (sa ii anuntam oare ca si iMessage iti permite sa blochezi persoanele care te deranjeaza?). Apoi la punctul 3 canadienii ne spun ca iMessage primeste spam pentru ca nu este criptat, ori acest lucru este complet fals si mincinos. De asemenea, in pasii 1,2 si 3 se mesteca aceeasi idee. Pasul 5, insa, difera de cei de mai sus, BlackBerry laudandu-se ca BBM este disponibil pe toate platformele pentru mobil.

Problema cea mare a BBM si a produselor BlackBerry este aceea ca nimeni nu le mai foloseste, iar mult-laudatul sistem de securitate care presupune introducerea PIN-ului unui utilizator pentru a-l adauga in contacte este unul cat se poate de groaznic, facand procedura de gasire a prietenilor cat se poate de anevoioasa. iMessage nu doar ca este infinit mai popular decat BBM, ci este si mult mai simplu de utilizat, ID-ul Apple, numarul de telefon sau o simpla adresa de e-mail verificata putand fi oricand o adresa iMessage la care oricine sa te poata gasi si sa iti poata comunica. Nu pot sa neg faptul ca in iMessage exista spam, insa decat se folosesc un serviciu in care sa nu pot gasi pe nimeni si sa tot trimit e-mailuri prietenilor pentru a le cere PIN-ul pe un serviciu pe care oricum numai 2-3 il folosesc, prefer sa folosesc solutia mai simpla, populara si viabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.