Pe data de 28 mai compania Apple a fost in centrul atentiei tuturor gratie anuntului prin care confirma ca va face cea mai mare achizitie din istoria sa cumparand companiile Beats Electronics si Beats Music pentru suma totala de 3 miliarde de dolari. Inca de pe atunci ni se spunea ca tranzactia va fi inchieiata in cursul trimestrului 3 al anului fiscal 2014 (perioada iulie-septembrie) si iata ca astazi pare sa fie ziua cea mare pentru toate cele trei companii.

Bun venit in familie, Beats!

In urma cu putin timp, pagina de pornire a site-ului Apple a fost actualizata pentru a include mesajul “Bun venit in familie” si logoul companiei Beats, fiind, in acelasi timp, adaugata si o noua pagina in interiorul careia cei din Cupertino le ureaza un mesaj de bun venit angajatiilor Beats Music si Beats Electronics.

[quote_box_center]Bun venit in familie. Astazi suntem incantati sa spunem in mod oficial bun venit Beats Music si Beats Electronics in familia Apple. Muzica a avut mereu un loc special in inimile noastre si suntem foarte incantati sa ne unim fortele cu un grup de oameni care o iubesc la fel de mult ca noi. Cofondatorii Beats, Jimmy Iovine si Dr. Dre, au creat produse minunate care au ajutat milioane de oameni sa isi adanceasca legatura cu muzica. Suntem incantati sa lucram cu aceasta echipa pentru a duce acea experienta si mai departe. Si suntem foarte nerabdatori sa aflam ce urmeaza.[/quote_box_center]

Tot in noul microstite Apple se gaseste si un link rapid catre site-ul Beats, care ramane in continuare locul in care consumatorii vor putea descoperi produsele companiei. Magazinul online al Beats, insa, a fost inchis, asa ca toti consumatorii vor fi dirijati sa cumpere castile dorite din magazinul online al companiei Apple.

Captură de ecran din 2014.08.01 la 16.35.28

Dupa o perioada de cateva zile in care a fost inchis, site-ul web al companiei Beats a revenit si el online, afisand acum tot pe prima pagina, un alt mesaj in care isi exprima bucuria de a se alatura ca si un instrument nou in familia Apple. Cei de la Beat descriu fiecare produs al Apple si importanta pe care a avut-o in industria muzicala, promitand sa transforme din nou imaginatia in realitate.

Captură de ecran din 2014.08.01 la 16.35.20

Motivul pentru care anunturile oficiale sunt facute abia acum pe site-urile web ale celor doua companii este unul lesne de inteles. Achizitia s-a finalizat cel mai probabil astazi sau in zilele trecute, atat Apple, cat si Beats Music si Beats Electronics preferand sa nu se hazardeze si sa faca un anunt despre un lucru nefinalizat. Astazi compania Apple a reusit sa finalizeze cumpararea a 13 procente din firma Beats pentru suma de 404 milioane de $, aceastea fiind detinute pana acum de Vivendi/Universal Music Group. Acesta pare sa fi fost ultimul pas pe care il mai avea de facut firma americana, inainte de a ura “bun venit in familie”, companiei Beats”.

Potrivit unor informatii recente, compania Apple a disponibilizat deja o parte dintre angajatii companiilor Beats Electronics si Beats Muzic, insa cei mai importanti au fost pastrati sa lucreze la viitoarele proiecte alaturi de ei. Tot saptamana aceasta, Comisia Europeana a dat unda verde acestei achizitii.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.