Aplicatiile Word, Excel si PowerPoint pentru iPad primesc prima actualizare majora

0
625

La inceputul acestei saptamani, compania americana Microsoft actualiza versiunile pentru iPad, iPhone si Mac ale OneNote, una dintre aplicatiile arhicunoscutei suite Office. Celelalte 3 aplicatii ale suitei Microsoft Office – Word, Excel si PowerPoint -, in versiunea pentru iPad, au fost si ele actualizate in cursul noptii trecute de catre compania din Redmond. Versiunea 1.1 a Excel, PowerPoint si Word reprezinta si cea mai importanta actualizare pe care o primesc cele trei aplicatii de la lansarea lor in versiunea pentru iPad.

Noutatile aduse de cele 3 aplicatii de productivitate, in versiunea pentru tablete, sunt mentionate mai jos:

Microsoft Word 1.1 pentru iPad

Cea mai saraca dintre actualizari a fost primita de Word. Editorul de text primeste odata cu lansarea versiunii 1.1 optiunea de a trimite fisierele Word in format PDF si introduce instrumente de editare a pozelor, decuparea imaginilor fiind acum posibila, precum si actiunea de infirmare a modificarilor. La final, versiunea 1.1 a Microsoft Word aduce posibilitatea de a folosi mai multe fonturi, fiind acum acceptate si caracterele de la terti.

Microsoft Excel 1.1 pentru iPad

La fel ca si in cazul Word, aplicatia Excel permite utilizatorilor sa partajeze fisierele in format PDF, introduce un instrument de decupare a pozelor si accepta folosirea caracterelor de la terti, insa aduce si alte functii. Aplicatia care iti permite sa lucrezi cu foi de calcul ofera o functie de selectare rapida a tuturor datelor inserate ntr-o coloana sau intr-un rand printr-o atingere scurta pe instrumentul de selectie, accepta folosirea tastaturilor externe, oferind posibilitatea de a lucra cu aceleasi taste pentru a introduce si muta datele in foile de calcul precum cele folosite pe Mac sau PC si introduce optiunea de a interactiona cu PivotTables care au data sursa in acelasi caiet. La final, aplicatia ofera mai multe optiuni pentru imprimatre, utilizatorii putand sa aleaga mai multe dimensiuni pentru hartie si optiuni de scalare.

  • Microsoft Excel 1.1 pentru iPad – Gratuit – Descarca acum

Microsoft PowerPoint 1.1 pentru iPad

In final, cea mai bogata actualizare a fost primita de aplicatia care ne permite sa cream prezentari.  Alaturi de noutatile implementate in Word si Excel legate de partajarea in format PDF, folosirea fonturilor de la terti si introducerea unor instrumente de editare a pozelor, PowerPoint 1.1 aduce utilizatorilor cateva noutati importante pentru modul de vizualizare dedicat celui care face prezentarea: introducand posibilitatea de a vedea si edita notitele, optiunea de a vedea urmatorul diapozitiv sau de a sari la alte diapozitive in timpul prezentarilor, dar si o functie care permite sa evidentiezi anumite elemente sau sa faci desene in timpul prezentarilor. De asemenea, aplicatia iti permite acum sa redai videoclipuri, efecte de sunet si muzica de fundal in timpul prezentarilor, permite inserarea de clipuri video salvate in Rola film si adaugarea/editarea hiper-legaturilor in diapozitive.

  • Microsoft PowerPoint pentru iPad – Gratuit – Descarca acum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.