Razboiul dintre Apple si Samsung este arhicunoscut in intreaga lume, izbucnind imediat dupa ce inginerii companiei sud-coreene au inceput sa creeze produse “grozave” si tehnologii “inovative”, ce au aparut de fiecare data dupa ce Apple le-a implementat in propriile produse sau se zvonea ca urma sa o faca. Succesul companiei Samsung a fost unul fulminant, insa Apple nu a ramas inerta si a inceput sa  o poarte prin instantele de judecata din intreaga lume in incercarea de a dovedi faptul ca produsele sud-coreenilor nu sunt nimic altceva decat copii ale produselor lor. De cealalta parte, Samsung a atacat si ea in instanta Apple pentru ca i-a furat tehnologiile, si asa s-a inceput o lupta care nu parea sa aiba vreun sfarsit. Pana astazi.

Apple si Samsung au facut in cursul zilei de miercuri o declaratie comuna prin care anunta ca au ajuns la un acord de renuntare la toate litigiile deschise una impotriva alteia in numeroase tari, mai putin Statele Unite ale Americii, potrivit celor de la Bloomberg. Cei doi giganti afirma ca intelegerea nu implica acordurile de licentiere si dau asigurari ca nu vor renunta la procesele existente pe teritoriul SUA. Acordul va afecta procesle intentate in Australia, Germania, Franta, Italia, Japonia, Olanda, Coreea de Sud si Marea Britanie de Apple sau Samsung.

[quote_box_center]“Apple and Samsung have agreed to drop all litigation between the two companies outside the United States,” the companies said in the statement. “This agreement does not involve any licensing arrangements, and the companies are continuing to pursue the existing cases in U.S. courts.”[/quote_box_center]

Procesele internationale dintre Apple si Samsung nu au avut niciodata o semnificatie intr-atat de mare fata de cele din SUA. In instantele de judecata de peste Ocean s-au cerut mereu cele mai mari sume de bani, iar Apple a reusit sa obtina in primul mare proces intentat Samsung 1 miliard de dolari de la coreeni, iar in cel de-al doilea, solutionat in mai, 119,6 milioane de $, insa si Samsung a obtinut 158.400 $. [quote_right]Marile procese sunt in SUA[/quote_right]Chiar daca s-a cerut de fiecare data, foarte putine instante au decis sa interzica si comercializarea produselor care incalca tehnologiile uneia dintre cele doua parti.

In mai aflam ca Apple si Samsung cauta sa ajunga la o intelegere privind aceste dispute din instanta si iata ca acum s-a reusit, macar partial, acest lucru. Tim Cook, director general Apple, alaturi de Oh-Hyun Kwon, director general al Samsung Electronics, au participat de nenumarate ori la sesiuni de mediere la cererea instantelor de judecata insa, in ceea ce priveste procesele din SUA, niciuna nu a dat vreun rezultat.

Apple trece printr-o perioada in care renunta la razboaiele sau macar la bataliile care i-au adus de multe ori pierderi si nu castiguri materiale. Ne amintim ca in luna mai compania americana si divizia Motorola a Google au cazut de acord sa renunte la procese, iar in 2012 Apple si HTC au semnat un acord similar.

Daca in Europa procesele nu erau intr-atat de importante, ori solutionarea tuturor nu putea aduce vreuna dintre cele doua companii in avantaj, in SUA procesele sunt mai importante si cu siguranta Apple mai are suficiente brevete incalcate de Samsung pe care sa si le apere in fata instantelor. Ramane, asadar, de vazut cum vor evolua lucrurile si cat de mult vor “inova” coreenii in urmatoarea perioada de timp.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.