Apple lucreaza cu NXP pentru a include tehnologia NFC in iPhone 6 si iWatch

0
128

Fiindca au mai ramas numai cateva zile (9) pana la unul dintre cele mai asteptate momente ale acestui an – conferinta de prezentare a iPhone 6 si, probabil, iWatch – informatiile aparute in legatura cu dispozitivele care isi vor face pe atunci aparitia sunt tot mai multe. In ultimele zile majoritatea site-urilor web tehnologice au fost preocupate sa ne vorbeasca despre tehnologia NFC, ea urmand a fi, foarte probabil, implementata in viitoarea generatie de iPhone si nu numai.

Astazi cei de la Financial Times vin si confirma inca o data faptul ca Apple va include in iPhone 6 un cip NFC. Se pare ca firma americana ar fi contractat o companie olandeza, NXP, pentru a produce aceste cipuri necesare implementarii tehnologiei comunicarii in camp apropriat pe viitoarea generatie de iPhone. Informatia vine sa confirme documentele prezentate nu demult de o firma de reparatii din China, acestea demonstrand implementarea unui cip produs de NXP (similar cipurilor NFC din unele terminale cu Android) in iPhone 6.

O serie de imagini recente au confirmat prezenta unui astfel de cip pe placa de baza a iPhone 6, insa se pare ca viitoarele modele de iPhone nu vor fi si singurele dispozitive Apple care vor avea aceasta tehnologie veche de cativa ani. iWatch ar putea, de asemenea, sa aibă un cip NFC. Dovada sta intr-un brevet al companiei Apple descoperit tot astazi, el prezentandu-ne modul de implementare a unui sistem de incarcare wireless intr-un dispozitiv ce poate fi purtat (de exemplu, un ceas inteligent). Chiar daca acolo ni se vorbeste despre un sistem de incarcare la distanta, de aceleasi componente hardware ar avea nevoie un dispozitiv si pentru tehnologia NFC.

Nu este exclus, asadar, ca si iWatch, alaturi de iPhone 6, sa aibă un cip NFC si acces la noul sistem de plati pentru mobil pe care Apple urmeaza sa il dezvaluie in fata lumii intregi tot pe data de 9 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.