Respectandu-si o promisiune facuta in urma cu cateva uni de zile si urmand pasii altor companii din industrie, compania Apple a publicat in cursul noptii trecute un raport privind diversitatea de rasa si sex a angajatiilor. Cunoscuta drept o luptatoare de seama a egalitatii dintre oameni, mai ales dupa venirea lui Tim Cook in fruntea companiei, Apple nu este in momentul de fata compania cu rezultatele cele mai imbucuratoare legate de diversitatea angajatiilor sai.

Deloc surprinzator pentru orice companie din industria tehnologica, majoritatea fortei de munca a companiei Apple este compusa din barbati. Mai exact, 70 de procente dintre angajatii Apple sunt de sex masculin, in timp ce numai 30 de procente sunt de sex feminin. Trecand mai departe, aflam ca in Statele Unite nu mai putin de 55% din numarul total de angajati sunt albi, 15% asiatici, 11% hispanici si doar 7% negri. Diferenta pana la intreg este compusa din oameni care au refuzat sa ofere detalii legate de rasa lor sau angajati care au listat mai mult decat o singura rasa.

Daca va intrebati cat de bucuroasa este Apple de aceste rezultate, ei bine trebuie sa stiti ca, cel putin in ceea ce il priveste, Tim Cook, directorul general Apple, nu este deloc fericit. Intr-un mesaj mai lung lasat pe pagina speciala dedicata prezentarii informatiilor despre diversitate, Cook declara ca transparenta este una dintre caracteristicile Apple, asa ca publicarea acestor statistici nu putea fi ocolita cu toate ca ele nu sunt imbucuratoare. Cook sustine: “ca si director general, eu nu sunt satisfacut de cifrele prezentate pe aceasta pagina”, apoi adauga ca: ele nu sunt noi pentru noi, insa lucram din greu de ceva timp sa le imbunatatim si facem progrese.”

Si intr-adevar, Cook are dreptate. De cand este el in fruntea Apple, compania americana a crescut diversitatea mai ales in ceea ce priveste functiile de conducere. Angela Ahrendts a fost adusa recent in fruntea diviziei de magazine si i-a fost oferita functia de vicepresedinte executiv al companiei Apple, fiind prima persoana de sex feminin adusa in ultimii ani in consiliul de administratie al Apple. Lisa Jackson, care se ocupa de initiativele pentru mediu, Denise Young Smith, directorul pentru resurse umane ce vorbeste in clipul de mai jos si Susan Wagner sunt numai cateva dintre celelalte femei care ocupa acum functii importante in cadrul Apple.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=AjjzJiX4uZo]

In cadrul aceluiasi raport, Apple sustine ca viziunea sa legata de diversitate nu se opreste doar la rasa si sex, ci si la drepturile omului, prezentand modul in care au protejat persoanele cu o orientare sexuala diferita. Compania americana a creat, de asemenea, si un clip video in care ne vorbeste despre diversitate, aratandu-ne cat de diferiti pot fi angajatii sai.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.