In urma cu cativa ani Apple prezenta o serie de statistici privind impactul sau asupra economiei Statelor Unite ale Americii, creand pana la acea data nu mai putin de 500.000 de locuri de munca in tara in care isi au si sediul. Astazi, insa, compania americana a publicat o pagina speciala pe site-ul web propriu in care distribuie utilizatorilor o serie de statistici legate de impactul sau asupra economiei din Europa, si mai ales asupra oamenilor prin crearea a sute de mii de locuri de munca.

Potrivit datelor furnizate de compania americana, Apple a creat ori sustinut pana in momentul de fata 629.000 de locuri de munca in intreaga Europa, peste 500.000 dintre acestea fiind legate de “economia aplicatiilor”. Cel din urma total este alcatuit din angajati ai caror locuri de munca pot fi atribuite direct App Store, demonstrand inca o data cat de mare este importanta magazinului online de aplicatii. Mai mult decat atat, Apple estimeaza ca in 2014 aceasta economie a aplicatiilor va aduce 86 de miliarde de dolari la PIB-ul (produsul intern brut) global.

apple europa

Din calculele Apple reiese ca 116.000 de locuri de munca au fost create la alte companii ca rezultat al cresterii companiei cu sediul in Cupertino, iar 16 mii de oameni au fost angajati direct de firma americana in Europa. Un total de 19 tari din Europa au angajati Apple cu norma intreaga, iar dintre cele 16.000 de persoane angajate direct la compania americana, cei mai multi provin din Marea Britanie si Irlanda, insa cateva mii si din tari precum Germania, Franta, Spania si Italia. Apple acorda atentie speciala orasului Cork din Irlanda de Nord, deoarece 10 procente din angajatii companiei Apple la nivel global se afla in aici. Cu toate ca a fost criticata pentru ca a ocolit sistemul fiscal american prin subsidiare din Cork, Irlanda, atrasa fiind de taxele mai mic, Apple sustine ca va continua sa isi extinda afacerea in acest oras printr-o noua fabrica ce va include panouri solare si facilitati pentru protejarea mediului inconjurator.apple europa

Apple mai sustine ca in prezent sunt 280.500 de membrii in programul platit pentru dezvoltatori care provin din Europa, dintre care peste 60.000 sunt britanici, 50.000 sunt nemti si 30.000 francezi. Din cele peste 20 de miliarde de dolari platite pana acum dezvoltatorilor la nivel global, 6,5 miliarde au ajuns la dezvoltatorii din Europa. In prezent se estimeaza ca sunt peste 20.000 de locuri de munca pentru dezvoltatori iOS pe batranul continent.

La final, Apple evidentiaza si locurile de munca ce au fost create prin magazinele sale cu amanuntul si furnizorii din Europa. In prezent, Apple se sprijina pe 4.500 de furnizori care provin din Europa si care sunt necesari in productie, materiale si asamblarea produselor lor. Compania are, in Europa, pana in momentul de fata, 101 magazine cu amanuntul imprastiate in 8 tari, fiecare avand in medie cate 100 de angajati. De asemenea, compania are si peste 580 de reselleri premium in Europa, dintre care cativa se afla si in Romania.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.