App Store a atins noi recorduri in luna iulie

0
105

app store itunes 12

Luna iulie s-a incheiat de numai cateva zile, iar Apple incepe sa isi centralizeze datele si sa vada care au fost produsele ce s-au bucurat de cel mai mare succes sau dimpotriva, de scaderi in vanzari. Potrivit companiei din Cupertino, luna lui cuptor a stabilit un nou record privind veniturile inregistrate de App Store, descoperindu-se ca atat incasarile, cat si numarul de tranzactii facute de consumatori nu atins valori fara precedent.

Informatiile prezentate de compania americana celor de la CNBC nu fac nimic altceva decat sa confirme succesul pe care il au produsele companiei americane in ultimele luni si mai ales serviciile online. In timpul teleconferintei de prezentare a rezultatelor financiare pe trimestrul fiscal 2 al anului 2014, Tim Cook, director general al companiei Apple, a declarat ca software-ul si serviciile iTunes au fost componenta afacerii cu cea mai mare crestere pe trimestrul respectiv. Veniturile aduse de iTunes (unde includem si App Store) au fost de 4,5 miliarde de dolari doar pe acel trimestru, cresterea fiind de 25 de procente fata de anul trecut.

Pana in luna iunie, Apple sustine ca App Store a inregistrat descarcari totale de 75 de miliarde de aplicatii si ca a platit 20 de miliarde de dolari dezvoltatorilor de aplicatii (bani cuveniti din vanzarea produselor lor). Avand peste 1,2 milioane de aplicatii, din care mai bine de jumatate sunt optimizate si pentru iPad, App Store ramane un mediu extrem de atractiv pentru dezvoltatori, iar de pe urma lor beneficiem noi, utilizatorii.

- Reclamă -