Una dintre putinele aplicatii preinstalate noi care vor veni odata cu actualizarea la iOS 8 este Sanatate (Health). Aceasta vine alaturi de un instrument numit HealthKit, pe care compania Apple l-a creat special pentru dezvoltatorii de aplicatii astfel incat sa permita aplicatiilor de fitness si sanatate sa lucreze mai bine impreuna, iar aplicatia Sanatate sa colecteze datele inregistrate de ele.

Noul pachet a fost promovat de catre Apple la mai multe clinici si spitale din Statele Unite ale Americii, iar raspunsul a fost unul cat se poate de pozitiv, un numar mare de institutii acceptand sa foloseasca noile tehnologii pentru crearea unor aplicatii care sa le permita medicilor sa supravegheze chiar si de la distanta starea de sanatate a pacientilor (mai multe despre aplicatia Sanatate – Iata tot ce trebuie sa stii despre Health – noua aplicatie pentru sanatate din iOS 8). Astazi, insa, aflam de la Bloomberg ca pe langa cele cateva parteneriate incheiate cu spitale si alte institutii sanitare, Apple ar mai fi discutat si cu doua dintre cele mai mari asiguratori din Statele Unite, UnitedHealth si Humana. Ideea principala a stirii celor de la Bloomberg este legata de cresterea costurilor medicamentatiei si parteneriatele incheiate intre asiguratori, angajatii din diferite firme si producatorii de dispozitive fitness. Cu toate acestea, insa, jurnalistii ne vorbesc despre o posibila discutie purtata de catre Apple cu asiguratorii in legatura cu HealthKit, insa nu ne spun in mod clar si intentile directe.

Desi nu putem afla detalii in legatura cu discutia avuta de Apple cu ci doi mari asiguratori, dintr-un exemplu ar putea reiesi ceea ce s-ar fi discutat. Fitbit, o companie care creeaza accesorii pentru masurarea diferitor date legate de conditia fizica, si compania petroliera BP au acceptat sa incheie parteneriate cu un asigurator, astfel incat prima dintre companii sa furnizeze celei de-a doua un dispozitiv de masurare a diferitor functii vitale pentru ca firma de asigurari sa reduca pretul asigurarilor de sanatate ale angajatilor. In cazul Apple, datele stocate in HealthKit ar putea sa fie, cu acordul utilizatorilor, partajate cu firmele de asigurare in ideea de a ne scadea costurile asigurarilor de sanatate.

Aplicatia Sanatate alaturi de instrumentul HealthKit au un potential enorm in intreaga industrie medicala, iar incepand cu toamna acestui an s-ar putea sa vedem si primele produse importante create pentru ea, dar si alte beneficii adresate in special posesorilor de iPhone care au instalat iOS 8.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.