Volkswagen poarta discutii cu Apple pentru a implementa CarPlay in propriile autoturisme

0
211
Volkswagen iBeattle
Volkswagen iBeattle

CarPlay, sistemul conceput de catre Apple pentru autoturisme, a fost prezentat inca de anul trecut (sub denumirea iOS in the Car), insa de pe lista initiala cu parteneri a lipsit una dintre cele mai mari companii automobilistice din intreaga lume – VAG (Grupul Auto Volkswagen). Din pacate, nici dupa ce Apple a incheiat parteneriate noi, anuntate la inceputul lunii iulie (cu producatori printre care se regaseste si Audi, subsidiara a concernului), fanii automobilelor Volkswagen, Skoda, Seat, Porsche, Lamborghini, Bugatti sau Bentley nu au primit vesti bune din partea grupului VAG sau a Apple.

Astazi, aflam de la 9to5Mac ca Volkswagen poarta in momentul de fata discutii cu Apple legate de implementarea acestei functii a iOS in autovehiculele proprii. Deocamdata producatorul auto german si gigantul din Cupertino nu au ajuns la un acord, insa discutiile sunt destul de avansate, asa ca in lunile care urmeaza cele doua companii ar putea anunta incheierea unui parteneriat care ar multumii posesorii de iPhone fani ai marcii Volkswagen. Marele absent din lista producatorilor auto care vor implementa CarPlay, Volkswagen, urmeaza sa lanseze abia in anul 2016 autoturisme care sa includa sistemul, iar deocamdata nu se stie care vor fi modelele ce vor veni cu optiunea CarPlay pe lista de dotari.

O alta informatie obtinuta de la sursele din cadrul companiei Apple ne indica faptul ca firma din Cupertino isi doreste sa imbunatateasca modul de conectare a dispozitivelor iPhone la sistemele informatice ale masinilor. Daca in prezent pentru a afisa CarPlay pe consola centrala a autoturismelor compatibile este necesar un cablu Lightning, Apple lucreaza la o versiune noua a iOS in care utilizatorii sa poata conecta iPhone-urile la masini wireless.

Din pacate, cele mai noi informatii legate de CarPlay nu ne indica planurile Apple de a incheia un parteneriat cu intreg concernul VAG, asa ca fanii celorlalte marci ar putea sa mai astepte cativa ani pana cand companiile vor cadea la un acord.

- Reclamă -