Lansarea iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch ar putea fi amanata din cauza unor probleme de productie

0
247

iphone 6 concept

In ultimele saptamani au inceput sa apara pe Internet tot mai multe imagini cu componente reale ale viitorului model de iPhone cu ecran de 4,7 inch, iar acum analistii incep sa traga primele concluzii. Cum nu au aparut pana in acest moment componente ale modelului de iPhone cu ecran mai mare, de 5,5 inch, ne puteam astepta ca analistii sa vina din nou si sa isi contrazica previziunile anterioare, avand noi informatii venite de la „surse” din interiorul lantului de furnizori Apple. Primul analist care concluzioneaza ca lansarea iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch va fi amanata pana in 2015, probabil pe baza imaginilor apartute pana acum, este Ming-Chi Kuo, celebra persoana din interiorul KGI Securities, care a avut in trecut o serie de previziuni corecte si care are cea mai mare credibilitate dintre toti analistii americani, cand vine vorba de produsele Apple.

Analistul sustine in cea mai recenta nota trimisa investitorilor ca lansarea modelului de iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch va fi amanata din cauza unor probleme de productie, probleme care au fost depasite de partenerii Apple in ceea ce priveste modelul cu ecran mai mic, ce urmeaza sa fie pus in vanzare la timp. Kuo ne spune ca partenerii Apple au intampinat probleme mari in ceea ce priveste productia de ecrane in-cell si carcase. Daca in cazul ecranelor tactile, problema a fost cauzata de cresterea in dimensiune a lor si de faptul ca partile laterale ale panourilor nu mai raspundeau la atingeri, culoarea carcasei metalice a pus probleme unor comercianti.

Kuo mai adauga ca aceste probleme intampinate in procesul de productie al dispozitivului iPhone cu ecran de 4,7 inch sunt mai complicate in cazul modelului de iPhone cu ecran mai mare. Analistul este ingrijorat de faptul ca, pe langa acele probleme intampinate la modelul mai mic, dispozitivul iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch pune probleme si producatorului panourilor din sticla de safir, deoarece el nu reuseste sa fabrice componentele respectand standardele de calitate ale Apple. Avand in vedere aceste problemne, analistul considera ca iPhone 6 cu ecran de 5,5 inch nu va fi lansat pana la finele anului 2014 sau, daca va fi lansat, atunci va fi disponibil in cantitati extrem de reduse.

La final, analistul ne spune ca sunt sanse foarte mari ca iPhone 5s si iPhone 5c sa ramana pe piata si dupa lansarea noilor modele de piata, compania Apple urmand sa aplice o reducere de pret pentru ambele modele pe tot parcursul anului in care vor mai fi disponibile.

Astfel de informatii au existat in numar mare si in trecut, dar partea proasta este ca analistii se contrazic in propriile declaratii. Daca la inceputul anului partenerii Apple intampinau probleme foarte mari care cauzau amanarea lansarii aceluiasi model de iPhone cu ecran mai mare, dupa ce au inceput sa apara primele schite si prototipuri ale viitorului dispozitiv, ei s-au rasucit la 180 de grade sustinand ca, da, Apple va lansa in acelasi timp ambele modele de iPhone. Cum acum nu au aparut inca pozate componentele iPhone-ului cu ecran de 5,5 inch nu este de mirare faptul ca analistii si-au schimbat din nou parerile. An de an, Apple a avut probleme intr-atat de mari cu stocurile de produse incat mereu le-a pus in vanzare la timp (cand se astepta toata lumea), chiar daca initial nu aveau sa fie disponibile in cantitati suficiente in raport cu cererea de pe piata, asa ca nu vad de ce anul acesta ar lansa un model de iPhone nou si important pentru intreaga gama intr-un moment in care el nu ar mai atrage interesul pietei.

- Reclamă -