Cum sa activezi/dezactivezi descarcarile automate de carti si aplicatii pe iPhone, iPad si computer – Tutorial

1
1275

Daca esti un mandru posesor de mai multe dispozitive cu iOS si OS X ori daca obisnuiesti sa achizitionezi aplicatii si carti direct de pe computer prin iTunes, trebuie sa stii ca versiunile mai recente ale sistemului de operare pentru iPhone si iPad vin cu caracteristica iTunes in Cloud care iti ofera, printre altele, posibilitatea de a descarca automat, pe toate dispozitivele conectate la acelasi ID Apple, cartile si aplicatiile (si muzica, filme si serile, in alte tari decat Romania) cumparate de tine de pe unul dintre dispozitive. Asta inseamna ca daca ai descarcat o aplicatie sau o carte de pe iTunes, ea va fi descarcata si instalata automat pe toate dispozitivele tale iPhone, iPad si iPod touch conectate la acelasi cont iTunes si care au activate descarcarile automate. Desigur, acelasi lucru se va intampla si daca vei cumpara continutul de pe iPhone sau de pe oricare dintre celelalte dispozitivele tale, iCloud avand grija sa il descarce cat mai rapid pe toate terminalele tale conectate la Internet.

Pentru a te bucura pe deplin de caracteristica iTunes in Cloud, va trebui sa activezi descarcarile automate pentru carti si aplicatii, iar daca ai instalat iOS 7 sau o versiune ulterioara, poti activa chiar si descarcarile automate pentru actualizarile aplicatiilor.

Cum sa activezi/dezactivezi descarcarile automate pentru aplicatii si carti de pe iPhone si iPad

  1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;ipad home screen ecran de pornire #itutorialro
  2. Deruleaza in jos pana la butonul iTunes si App Store si atinge-l;
  3. In sectiunea Descarcari automate, comuta pe verde (I) butoanele din dreptul optiunilor Aplicatii si Carti pentru a activa descarcarile automate atat pentru aplicatiile de pe App Store, cat si pentru cartile de pe iBooks Store. Se pot, desigur, activa descarcarile automate numai pentru una dintre cele doua optiuni.itunes si app store

Nota: Pentru descarcarile automate nu exista costuri suplimentare, deci aplicatiile sau cartile pentru care ai platit deja, vor fi descarcate si instalate gratuit pe oricare dintre dispozitivele tale. Daca ai aplicatii cumparate anterior, poti sa le descarci si manual de pe App Store urmand tutorialul: Cum sa reinstalezi gratuit aplicatii si jocuri cumparate anterior pe iPhone si iPad – Tutorial. Pentru ca descarcarile automate sa fie efectuate pe toate dispozitivele tale, asigura-te ca toate sunt conectate la acelasi ID Apple.

Incepand de acum aplicatiile descarcate pe unul dintre dispozitivele iOS sau pe iTunes, vor fi in mod automat descarcate pe toate dispozitivele compatibile care au o conexiune activa la Internet (daca dimensiunea lor nu este mai mare de 100 MB, iar folosirea datelor celulare pentru descarcari este pornita, atunci aplicatiile vor fi descarcate chiar si printr-o retea celulara). De asemenea, daca ai cumparat o carte de pe iBooks Store (pe iOS sau OS X), ea va fi descarcata automat pe toate dispozitivele tale cu iOS care au activata optiunea descarcari automate.

Cum sa activezi/dezactivezi descarcarile automate de aplicatii si carti pe computer

Descarcarile automate pot fi activate, pentru aplicatii, de pe iTunes accesand meniul iTunes>Preferinte>Store>Descarcari automate-Aplicatii (asigura-te ca optiunea din dreptul aplicatii este bifata). Pentru carti, poti activa descarcarile automate de pe computerele care au OS X Mavericks sau o versiune ulterioara, accesand iBooks, meniul iBooks>Preferinte>Store si bifand casuta de langa Descarca automat cumparaturile noi.

Citeste si: Cum sa activati sau sa dezactivati actualizarea automata a aplicatiilor pe iPhone si iPad in iOS 7 – Tutorial.

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -