iPhone 6 ar putea veni cu o noua tehnologie a ecranului pentru reducerea grosimii carcasei

1
602

iphone 6_poster_00000

Una dintre marile provocari pe care Apple o pune pe spatele partenerilor sai este de a produce componente pentru terminalele sale care sa ocupe un spatiu cat mai mic, astfel incat carcasa lor sa poata fi tot mai subtire, iar ele sa arate si mai bine. iPhone 6 nu va face exceptie de la regula si am vazut deja, multumita unor prototipuri, cat de subtire urmeaza sa fie terminalul in comparatie cu iPhone 5s. Pentru a face atat de subtire terminalul, Apple nu doar ca forteaza partenerii sa produca un nou tip de baterii mult mai subtiri, ci si un nou tip de ecrane care sa ocupe mai putin loc in interiorul carcasei. Potrivit unei publicatii din China, companiei Apple ii este permis sa reduca din dimensiunile terminalelor sale multumita unor ecrane care folosesc un singur strat pentru luminozitate si nu doua, precum ecranele actualelor modele de iPhone.

Chiar daca folosirea unei tehnologii pentru ecran ar putea ajuta la reducerea cu cateva zecimi de milimetru a terminalului, ea ar putea cauza probleme in ceea ce priveste productia. Se pare ca partenerii Apple lucreaza din greu la producerea unor sisteme de iluminat pe un singur strat, intarzierea gasirii unei solutii bune, fara a face rabat de la calitate, putand genera probleme pentru furnizori. Apple isi doreste ca acel singur strat sa fie capabil sa produca suficienta lumina astfel incat consumatorii sa nu sesizeze diferenta intre puterea de luminare a ecranului iPhone 5s, de exemplu, si cel al iPhone 6.

Trecand mai departe, publicatia din China reitereaza o serie de informatii pe care le-am mai auzit in ultimele saptamani. Mai exact, ni se spune ca productia in masa a componentelor pentru iPhone 6 va incepe luna aceasta pentru a se pregati lansarea din septembrie. De asemenea, ni se confirma ca tehnologia in-cell va fi folosita in continuare, dar si ca furnizorii ecranelor vor fi LG, JDI si Sharp.

La final, trebuie sa stim ca aceasta publicatie din China isi axeaza informatiile pe spusele unor furnizori ai Apple si ca nu totdeauna cele prezentate de ei se si adeveresc. Cea mai recenta informatie, insa, pare plauzibila in conditiile in care alte zvonuri care au circulat in trecut confirma spusele jurnalistilor asiatici.

- Reclamă -