CarPlay va sosi din 2015 pe autoturismele Audi din Europa si in 2016 pe cele din SUA

0
336

audi_a1_11_07

Saptamana trecuta producatorul auto german Audi oferea o veste buna tuturor fanilor marcii, anuntand ca tehnologia CarPlay a Apple va fi implementata in propriul sistem informational – Audi MMI –  din autoturismele lansate incepand cu anul 2015. Astazi, compania germana vine cu mai multe detalii despre lansare si modul in care sistemul va fi implementat pe autoturismele sale. Potrivit producatorului de autoturisme de lux, CarPlay va ajunge pe anumite modele comercializate in Europa incepand cu 2015, urmand ca anul urmator, in 2016, sa ajunga si pe consolele centrale ale autoturismelor comercializate in SUA.

Legat de modul de functionare al sistemului CarPlay, cei de la Audi sustin ca utilizatorii vor putea controla iPhone-urile din propriile masini prin intermediul butoanelor de control integrate pe consola centrala (la fel ca si alti producatori de autoturisme de lux, Audi nu a implementat ecrane tactile in autovehiculele sale), inclusiv prin intermediul sistemului tactil inovativ Audi MMI care permite tiparirea cu ajutorul unui deget a fiecarei litere pe care utilizatorul dorete sa o introduca. Desigur, utilizatorii vor putea folosi si comenzile de pe volan pentru activarea Siri si dictarea unor comenzi vocale. Audi nu mentioneaza din pacate cum se vor conecta iPhone-urile compatibile la autoturismele sale, prin cablu sau wireless, dar anunta consumatorii ca vor putea opta intre afisarea sistemului informational propriu si CarPlay chiar si dupa ce si-au conectat terminalele.

Presedintele Audi America a declarat ca Apple si Audi lucreaza indeaproape pentru a implementa intr-un mod cat mai bun sistemul CarPlay pe masinile producatorului german, dar nu mentioneaza si de ce in Statele Unite ajung cu un an mai tarziu modelele Audi compatibile cu CarPlay. Deocamdata nu se stie cand vor fi prezentate sau care vor fi modelele de Audi compatibile cu CarPlay, dar este posibil sa aflam mai multe detalii spre sfarsitul anului cand au loc o serie de Saloane Auto importante.

CarPlay permite utilizatorilor sa isi conecteze terminalele iPhone 5 sau mai recente la autoturism pentru a afisa pe consola centrala a acestuia o interfata speciala a iOS ce poate fi controlata fara a-ti distrage privirea de la drum. CarPlay ofera acces la o serie de aplicatii cum ar fi Harti, Telefon, Mesaje, Muzica si altele ce pot fi controlate atat prin comenzi vocale cu ajutorul Siri, cat si prin atingeri pe ecran sau butoanele fizice ale masinilor.

- Reclamă -