iOS 8 beta 3 si OS X Yosemite Developer Preview 3 activeaza iCloud Drive. Sistemul va putea fi accesat si de pe web

0
445

icloud drive

iCloud Drive este o caracteristica noua pe care Apple o va implementa in versiunile finale ale iOS 8 si OS X Yosemite prin care li se ofera utilizatorilor un sistem mult mai bun de stocare si sincronizare a fisierelor in iCloud, decat actualul Documente si date. Utilizatorii vor putea stoca pe discul iCloud toate fisierele dorite, din toate aplicatiile dorite, pentru a le accesa ulterior, mult mai rapid, de pe toate terminalele compatibile, folosind orice aplicatie care poate deschide respectivele formate de fisiere. iCloud Drive ofera utilizatorilor mai multa flexibilitate decat pana acum si ii incurajeaza sa foloseasca iCloud in locul unor servicii online care au deja implementate astfel de functii – Dropbox, Disc Google, etc.

Citeste si: iOS 8 – prezentare, data lansarii si functii noi

iOS 8 beta 3 si OS X Yosemite Developer Preview 3 au fost lansate in cursul noptii trecute si, printre altele, activeaza oficial functia iCloud Drive pe iPhone, iPad si Mac, dupa ce Apple a sters datele stocate provizoriu pe acest sistem de catre dezvoltatorii nerabdatori. Dezvoltatorii de aplicatii care au instalat aceste versiuni beta ale celor doua sisteme de operare au la dispozitie optiunea de a activa sau dezactiva folosirea iCloud Drive, putand in continuare sa foloseasca functia Documente si Date (din pacate discul iCloud nu va sincroniza datele si cu dispozitivele care ruleaza versiuni ale iOS ori OS X precedente, deci cu Documente si Date).

iCloud Drive

Separat de implementarea functiei in iOS, Apple ne indica, asa cum ar fi fost logic deja, ca datele de pe iCloud Drive nu vor putea fi accesate doar de pe iOS 8, OS X Yosemite sau computerele cu Windows, ci si chiar de pe iCloud.com. La fel ca si in cazul serviciului Dropbox, utilizatorii vor avea posibilitatea de a accesa, administra si descarca fisierele stocate pe iCloud Drive direct dintr-un browser web, aceasta noutate oferind utilizatorilor si mai multa flexibilitate.

IMG_3792

iCloud.com a primit in ultimul an numeroase imbunatatiri, Apple introducand versiunile pentru web ale programelor de productivitate din suita iWork, care permit utilizatorilor sa acceseze, editeze si partajeze documente, foi de calcul si prezentari direct din browser-ul web favorit. Implementand si iCloud Drive, compania Apple va oferi o importanta si mai mare platformei online a iCloud, iar utilizatorii vor fi cu siguranta bucurosi sa aibă acces la fisierele lor de oriune si oricand.

- Reclamă -