Apple lanseaza noi versiuni beta ale Apple TV 7.0, Gasire iPhone si Gasire Prieteni 4.0, Xcode 6 si Swift

0
710

Alaturi de iOS 8 beta 3 si OS X Yosemite Developer Preview 3, compania Apple a lansat in cursul noptii trecute o serie de actualizari pentru toate programele si aplicatiile pe care le testeaza in acest moment alaturi de dezvoltatorii de aplicatii. Mai exact, compania Apple a publicat actualizari pentru versiunile beta ale Apple TV Software 7.0, Gasire Prieteni si Gasire iPhone 4.0, Xcode 6.0, Apple Configurator 1.7 si chiar pentru noul limbaj de programare Swift.

Apple TV Software 7.0 beta 2 aduce dezvoltatorilor de aplicatii noi corecturi de probleme si imbunatatiri pentru performante, compania din Cupertino oferind dezvoltatorilor si posibilitatea de a testa cele mai noi schimbari facute sistemului AirPlay pe propriile aplicatii dedicate iOS 8. La fel ca si versiunea beta precedenta, Apple TV Software 7.0 nu aduce noutati majore sau functii noi, si poate fi instalata doar pe dispozitivele de generatie a 3-a.

screen-shot-2014-07-07-at-10-52-45-am

Trecand mai departe, Apple a lansat primele versiuni beta ale aplicatiilor Gasire iPhone si Gasire Prieteni in versiunile 4.0. Daca pentru Gasire iPhone momentan este listata doar implementarea suportului pentru sistemul de Partajare familiala al iOS 8, pentru Gasire Prieteni se mai mentioneaza, pe langa introducerea acestei compatibilitati, introducerea functiei de Partajare a locatiei in Mesaje. De asemenea, cea din urma aplicatie pentru iPhone si iPad permite mutarea listei cu prieteni pe un cont iCloud, daca este necesar.

Apple Configurator 1.7 (build 3A40) a fost si el lansat, incluzand suport pentru noile configurari si sarcini ale profilului de configurare introduse in iOS 8, compatibilitate cu functia Handoff, include restrictii noi si un nou mod de functionare pentru sistemul de restrictii. Apple Configurator este programul adresat in special intreprinderilor sau institutiilor in cadrul carora se folosesc un numar mare de dispozitive iPhone si iPad in scopul desfasurarii activitatii, aplicatia permitand administratorului sa configureze mai usor toate terminalele dupa cum doreste, de la distanta si ofera utilizatorilor functii grozave pentru activitatea pe care o desfasoara si munca in grup.

screen-shot-2014-07-07-at-19-26-39

Xcode 6 beta 3 (build 6A254o) a fost si el lansat de catre Apple, fiind acum disponibil impreuna cu Xcode IDE, iOS Simulator si toate instrumentele si framework-urile dedicate crearii de aplicatii compatibile cu OS X Yosemite si iOS 8 (inclusiv iOS 8 beta 3 SDK si OS X 10.10 beta 3 SDK). De asemenea, Apple a lansat o actualizare beta importanta si pentru noul limbaj de programare Swift care este acum mai consistent si ofera dezvoltatorilor posibilitatea de a crea aplicatii mai bune si mai sigure.

- Reclamă -