Cum sa schimbi soneria implicita din iOS 7 cu Marimba sau o alta sonerie pe iPhone – Tutorial

4
9227

marimba iphone

iOS 7 reprezinta, chiar si dupa ce a fost prezentat iOS 8, cea mai mare schimbare a sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod touch de la introducerea lui pe prima generatie a revolutionarului iPhone 2G. Fiind o schimbare intr-atat de mare, compania Apple a decis ca va trebui sa vina si cu un nou portofoliu de sonerii si tonuri de alerta, renuntand astfel la „legendara” sonerie implicita a iPhone numita „marimba”, dar si la celebrul ton de apel „Triton”. Deschidere si, respectiv, Nota sunt noile sunete pe care iPhone le va reda de fiecare data cand primeste un apel telefonic sau un mesaj. Oricat de interesante sunt aceste doua noi sonerii, poate ca in continuare multi dintre noi suspina dupa Marimba, iar utilizatorii mai vechi de iPhone poate ca nici acum nu s-au obisnuit cu noua sonerie sau cu noul ton de alerta pentru mesaje.

Fie ca esti sau nu nostalgic dupa Marimba sau Triton, trebuie sa stii ca le poti seta in continuare ca si sonerie/ton de alerta implicite pe iPhone, chiar si dupa ce ai instalat iOS 7 sau chiar iOS 8. Partea cea mai buna este ca nu trebuie sa descarci aceste sonerii ori sa le cumperi de pe iTunes Store, intrucat ele vin in continuare preinstalate in iOS, dar sunt ascunse mai bine de catre Apple, astfel incat tu sa fii determinat sa folosesti sunetele „moderne” cu care vine iOS 7.

Nota: Poti urma pasii de mai jos daca doresti sa iti schimbi soneria ori tonul de alerta, indiferent care vor fi optiunile tale.

Cum sa setezi Marimba ca si sonerie pentru Telefon, alarma Ceas sau Temporizator pe iPhone si iPad

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/148191022″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ceea ce nu am mentionat, insa, este faptul ca Marimba poate fi folosita ca si sonerie nu doar pentru apelurile telefonice si FaceTime ci si pentru alte aplicatii, cum ar fi Ceas, dar si ca ea este disponibila si pe iPad sau iPod touch cu iOS 7 sau ulterior.

  1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul de pornire al dispozitivului iPhone sau iPad;Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Atinge Sunete;Configurari General 7.1
  3. In sectiunea Sunete si modele de vibratie, atinge Sonerie;sunete si moduri de vibratii
  4. Seruleaza pana in partea de jos a sectiunii Sonerii si selecteaza Clasic;sonerii sunete
  5. Cauta optiunea Marimba si selecteaz-o printr-o atingere.sonerii clasice sunete

Nota: Primii trei pasi pot fi urmati pentru a-ti alege orice sonerie noua pe iPhone, iar daca urmezi pana la pasul 4, poti selecta oricare dintre soneriile vechi care nu mai apar pe lista cu sunete din iOS 7.

Bonus: Cum setezi Triton ca si ton de alerta pe iPhone sau iPad

La fel ca si in cazul soneriei Marimba, tonurile de alerta pot fi setate nu doar pentru mesaje, ci si pentru alte aplicatii preinstalate  pe iPhone sau iPad si chiar pentru aplicatiile de la terti care permit schimbarea sunetelor de notificari. Tonul Triton a fost setat ca si ton de alerta implicit pentru mesaje in toate versiunile iOS de pana la iOS 7, dar el se gaseste, ceva mai bine ascuns, si in iOS 7 sau in versiunile ulterioare.

  1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul de pornire al dispozitivului iPhone sau iPad;Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Atinge Sunete;Configurari General 7.1
  3. In sectiunea Sunete si modele de vibratie, atinge Ton mesaj (sau o alta optiunie disponibila care foloseste tonuri si nu sonerii);sunete si moduri de vibratii
  4. In sectiunea Tonuri alerte, atinge butonul Clasic situat chiar in partea de jos a ei;sunete
  5. Deruleaza in jos pana la Triton, si selecteaza-l ca si ton alerta.sunete

Nota: Primii trei pasi pot fi urmati pentru a-ti alege orice ton de alerta nou pentru iPhone sau iPad, iar daca urmezi pana la pasul 4, poti selecta oricare dintre tonurile de alerta vechi care nu mai apar pe lista cu sunete din iOS 7.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -