Cum sa capturezi imagini pe iPhone sau iPad folosind butoanele de volum – Sfaturi si trucuri

0
1714

Orice posesor de iPhone sau iPad, fie el nou sau mai experimentat, stie cum sa inregistreze fotografii sau imagini video folosindu-si dispozitivul cu iOS. Deschizand aplicatia Camera si atingand butonul de capturare, mare, alb si rotund, vei inregistra o fotografie sau vei incepe inregistrarea video. In cele mai multe dintre situatii, acest buton de declansare este pozitionat cat se poate de bine, si poate fi ajuns cu usurinta de deget. Insa in lumea reala se ivesc suficiente situatii in care trebuie sa capturezi imagini foto sau video cu o singura mana, in modul peisaj, iar atunci, chiar si acel buton destul de mare, poate fi atins cu greu, fara a strica un cadru perfect.

Utilizatorii au cerut-o mult timp, asa ca incepand cu iOS 5, compania Apple a implementat in iOS inca un buton de declansare pentru aplicatia Camera, buton pe care il vei putea folosi mai usor si cu ajutorul caruia vei putea captura imagini de o calitate mai buna, fara a mai misca aparatul. De fapt, vorbim despre doua butoane – butoanele pentru volum – accesul la ele fiind mult mai facil atunci cand dispozitivul iOS este rotit in modul peisaj.

Cum sa capturezi fotografii sau imagini video pe iPhone si iPad folosind butoanele de volum

  1. Deschide aplicatia Camera de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Pregateste cadrul pe care doresti sa il capturezi;
  3. Atinge butoanele hardware de volum sus/jos pentru a activa declansatorul camerei si inregistra fotografia sau pentru a incepe inregistrarea video.butoane volum iphone #itutorial.ro

Bonus: Captureaza imagini folosind castile

Captură de ecran din 2014.07.28 la 09.19.20

 

In cazul in care detii un model de casti cu telecomanda care sunt certificate de catre Apple „Made for iPhone/iPad/iPod”, atunci te vei putea folosi de aceasta telecomanda si pentru a inregistra imagini. Fie ca folosesti perechea de casti Apple EarPods ce este inclusa in pachetul oricarui iPhone ori o pereche de casti de la terti producatori (de exemplu, Beats), ce sunt certificate de catre Apple, vei putea folosi, in aplicatia Camera, oricare dintre cele doua butoane de volum (sus/jos) pentru a captura o imagine sau pentru a incepe inregistrarea video. Pregateste cadrul perfect, apoi, de la distanta, activeaza declansatorul folosindu-ti castile.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -