Apple renunta sa mai ofere suport pentru AIM in OS X pentru unii utilizatori

0
168

Aim-6.0.1-for-iOS-app-icon-smallLa inceputul acestui an compania Apple anunta intr-un document de asistenta ca versiunile mai vechi ale OS X nu vor mai oferi utilizatorilor posibilitatea de a se loga pe conturile AIM iChat de la 30 iunie folosind o adresa mac.com sau me.com. In schimb compania americana sfatuia consumatorii sa faca actualizarea la OS X 10.7.2 sau o versiune ulterioara daca mai doresc sa foloseasca acea combinatie de logare pe iChat (AIM+adresa de e-mail mac.com/me.com).

Luni, asadar, pe 1 iunie, un numar mare de utilizatori au sesizat ca acest sistem nu mai functioneaza. Problema este, asa cum ne-o descriu unii, ca logarea pe AIM este imposibila chiar si de pe versiunile mai vechi ale OS X sau folosind aplicatii create de producatori terti (Adium, de exemplu). Chiar si utilizatorii care au OS X Yosemite beta sau OS X Mavericks nu se pot loga pe propriile conturi AIM folosind vechile adrese @me.com sau @mac.com, unii dintre ei sustinand ca in urma folosirii unor metode au avut succes relativ in a-si accesa conturile.

In cazul in care va numarati printre utilizatorii care nu mai pot folosi AIM, atunci trebuie sa stiti ca o metoda simpla de rezolvare este sa creati un alt cont folosind o adresa de e-mail diferita de cea mac.com sau me.com care faceau parte din serviciul MobileMe la care Apple a renuntat de cativa ani. Din pacate, crearea unui cont nou presupune si recrearea listelor si pierderea unor date mai mult sau mai putin importante. Compania din Cupertino nu a comentat inca motivul pentru care utilizatorii care au adrese vechi nu isi mai pot accesa propriile conturi si nici nu ofera o solutie care sa ii ajute sa isi treaca fiecare contul pe o adresa iCloud, de exemplu.

- Reclamă -