Apple incheie parteneriat cu 9 producatori auto noi pentru introducerea CarPlay in masinile proprii

0
1404

2015-Chrysler-200-Pictures-for-Iphone

Apple ofera vesti bune pentru fanii mai multor marci auto care detin dispozitive iPhone si intentioneaza sa isi schimbe autoturismele cu unele noi incepand cu anul 2015. Compania americana a incheiat parteneriat cu 9 producatori auto noi pentru introducerea sistemului CarPlay in masinile proprii. Gigantul din Cupertino a anuntat prin intermediul paginii online dedicate platformei CarPlay, ca producatorii care fac parte din grupul Fiat-Crysler: Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ram, Jeep si Fiat, alaturi de Mazda, Audi si Abarth vor implementa pe autovehiculele lansate incepand cu 2015 sistemul CarPlay.

Dintre toti producatorii susmentionati, Audi este singurul care a anuntat dinainte ca lucreaza cu inginerii companiei din Cupertino pentru a implementa sistemul CarPlay pe autoturismele de lux lansate incepand cu anul viitor. Acelasi producator auto a oferit si detalii legate de modul in care va fi implementat sistemul conceput de catre Apple, dar si cum va functiona alaturi de Audi MMI.

Noii parteneri ai companiei americane se alatura unei liste mai lungi de producatori care si-au anuntat de la inceput planurile de a include pe autoturismele lansate din 2015 noul software al Apple care ofera cel mai sigur mod de a interactiona cu iPhone-ul in timp ce conduci. Printre acei producatori se numara Mercedes-Benz, Volvo, Ferrari, BMW, Ford, Hyundai, GM si Honda, primii trei prezentandu-ne deja la Salonul Auto de la Geneva 2014 autoturismele care includ CarPlay. De asemenea, pana acum Apple a anuntat ca tehnologia CarPlay va fi oferita si pe sistemele aftermarket lansate de catre Alpine si Pioneer.

CarPlay se foloseste de ecranul de pe consola centrala a autoturismelor pentru a oferi utilizatorului o interfata speciala a iOS odata ce un terminal iPhone 5 (sau mai recent) este conectat. Soferii sau pasagerii vor putea controla telefonul atat prin comenzi vocale adresate Siri, cat si prin intermediul ecranului tactil sau a butoanelor fizice din masina. CarPlay ofera acces la aplicatiile Telefon, Muzica, Harti, Mesaje, dar si la cateva aplicatii terte.

- Reclamă -